Līvānu slimnīcā notika informatīvs pasākums senioriem

foto: livani.lv
foto: livani.lv

18.aprīlī Līvānu slimnīcas Dienas centrā notika informatīvais pasākums senioriem par pakalpojumiem, ko piedāvā Līvānu slimnīcas Sociālās rehabilitācijas nodaļa un Dienas centrs, ziņo   Līvānu pašvaldības portāls.

Iedzīvotāji tika informēti par iespējām saņemt sociālo rehabilitāciju, tai skaitā medicīnisko un psiholoģisko rehabilitāciju individuāli un grupu nodarbībās.

Pasākuma laikā tika sniegta informācija arī par 2013.gada Labklājības ministrijas prioritātēm saistībā ar valsts fondēto pensiju plānu paplašināšanu un investēšanas iespējām Latvijas finanšu tirgū, pensionēšanās vecuma paaugstināšanu, izdienas pensijas likuma izstrādi,  eiro ieviešanu un citiem jautājumiem.

Nākotnē plānojam stāstīt vecāka gadagājuma cilvēkiem par veselīga dzīves veida  pamatprincipiem, sniegt vienkāršus ikdienas  ieteikumus veselības nostiprināšanai un slimību profilaksei. Iegūtām zināšanām ir vērtība, tāpat kā gadiem. Var iet ierasto ceļu, to pašu dienas ritmu, atkārtot tās pašas kļūdas, bet var mēģināt arī kaut ko mainīt: vingrot, nūjot, peldēt, dejot, dziedāt, smaidīt un skatīties uz gaismas pusi, arī rudenī un ziemā saskatīt burvību.

Atgādinām, ka ar Līvānu novada domes finansiālu atbalstu Līvānu slimnīcas Sociālās rehabilitācijas nodaļā un Dienas centrā bērni,  pieaugušie, pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēki  ar funkcionāliem traucējumiem var saņemt sociālo rehabilitāciju bez maksas.


Написать комментарий