«Plus punktā" vairs netirgo presi

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Uzņēmuma Plus punkts kioski kopš vakardienas ir avīžu pamesti, jo sīkbodīšu tīkla jaunie īpašnieki nav norēķinājušies par veciem parādiem ar laikrakstu un žurnālu piegādātāju Preses serviss.

Tāpēc drukātie preses izdevumi lasītājiem jāmeklē citur – benzīntankos, veikalos, pasta nodaļās, kā arī Plus punkta līdzšinējo konkurentu kioskos. Kopējā parāda summa ir 190 000 latu, un, kā vēsta Preses servisa mārketinga direktore Inga Samoviča, tā krājusies ilgākā laika periodā. Tiklīdz vecie parādi tiks dzēsti, avīzes un žurnāli 157 Plus punkta kioskos atgriezīsies. Par operatīvajiem parādiem pagaidām neesot runas.

Noprotams, ka abu uzņēmumu attiecības šobrīd ir visai saspīlētas, jo pretējā gadījumā Preses serviss nebūtu izplatījis Plus punktu apkaunojošu preses relīzi. Tajā citastarp vēstīts: «Plus punkts vairākkārtēji ir ticis aicināts veikt parādsaistību nomaksu, tomēr, neskatoties uz šiem aicinājumiem, tāpat kā arī uz brīdinājumiem par piegāžu pārtraukšanu, uzņēmums nav sedzis savas parādsaistības SIA Preses serviss.» Paziņojumā arī norādīts, ka šī nav pirmā reize, kad tiek kavēti norēķini.

Sīkbodnieka un avīžu izplatītāja konflikta dēļ neērtības tiek sagādātas avīžu un žurnālu lasītājiem. Īpaši Vidzemes pusē – kiosku bizness pamatā ir Plus punkta rokās.

Latvijas Preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis kopš pagājušās nedēļas beigām lūkojis noskaidrot, kāpēc Plus punkts neatdod parādu, taču nesekmīgi. Uzņēmuma vadība slapstoties: «Kvēps uz kontaktiem neiet, Kiseļovai klāt nelaiž sekretāre. Pat ja viņiem būtu kādi iekšēji konflikti akcionāru starpā, kāpēc ar mums nevar runāt?!» Viltīgi operējot ar vairākiem tālruņiem, Neatkarīgajai vakar tomēr izdevās sazvanīt uzņēmuma iepirkumu un mārketinga vadītāju Raiti Kvēpu. Notiekošā iemeslus viņš atteicās komentēt. Vien pasolīja, ka tuvāko dienu laikā problēma tiks atrisināta. Savukārt uzņēmumam Preses serviss viņš veltīja dažus nelaipnus vārdus. Iespējams, problēmas ar maksājumu radušās saistībā ar nule notikušo kiosku tīkla pārdošanu. «Nāk jauni investori. Darījums šobrīd vēl tiek pabeigts un situācija ir tāda stresaina,» paskaidroja Raitis Kvēps. Uzziņu portāla firmas.lv dati apstiprina, ka Lihtenšteinā reģistrētā firma Ibofa Establishment martā pārdevusi pusotru miljonu latu vērto sīkbodīšu tīklu firmai Plus Punkts Holding Ltd. Tajā savukārt akciju vairākums pieder Rīgā reģistrētai firmai Chardell Assets Management Ltd, kuras vienīgā īpašniece ir kāda Jeļena Jatina. Viņas mazākuma partneri kiosku biznesā tagad ir dāņi.

Ņemot vērā faktu, ka Plus punkta kiosku avīžu un laikrakstu statīvi ir tukši, šādu sākumu nevar nosaukt par veiksmīgu. Tāpat kā komunikāciju ar sadarbības partneriem, jo arī izdevniecībai Mediju nams nav izdevies sazināties ar šo mazumtirgotāju. Ražošanas direktors Gatis Vēbers secina, ka pašlaik neatliek nekas cits kā rekomendēt lasītājiem iegādāties mūsu izdevumus pie citiem tirgotājiem. Preses servisa mārketinga direktore I. Samoviča sola, ka alternatīvas iespējas tiks nodrošinātas. Līdz šim drukātie izdevumi izplatīti 1800 vietās visā Latvijā.


Написать комментарий