'Latvijas balzams' sāk jaunā degvīna eksportu uz Ķīnu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Turpinot mērķtiecīgu eksporta tīkla paplašināšanu, AS "Latvijas balzams" (LB) uzsāk sava jaunākā degvīna "Riga Black® Vodka" eksportu uz Ķīnu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma Pārdošanas nodaļas direktors Justs Dzedons.

Pirmā 17 000 pudeļu liela dzēriena partija ar īpašu etiķeti ķīniešu valodā sasniegs šo austrumu tirgu jau aprīļa beigās vai maija sākumā.


Degvīna "Riga Black® Vodka" ražošana "Latvijas balzamā" tika uzsākta pērnā gada nogalē. Jau decembrī pirmā eksporta partija tika nosūtīta uz Lielbritāniju, bet šogad uzsākts šī produkta eksports uz Ķīnu.

"Ķīna, bez šaubām ir interesants un perspektīvs tirgus, taču jāatzīst, ka arī ne vieglākais pārtikas un dzērienu eksportētajiem. Attiecība uz šo mūsu jaunāko degvīnu mēs cerīgi raugāmies uz Krieviju, kā uz nākamo eksporta tirgu, kur pašlaik notiek šī produkta reģistrācija, kas ir nepieciešama eksporta uzsākšanai," norāda Dzedons.

"Latvijas Balzams" ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. Uzņēmums nodrošina vairāk nekā 600 darba vietas, un ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā.

"Latvijas Balzams" neauditētā peļņa pērn bijusi 4,07 miljoni latu, kas ir par 12 % vairāk nekā 2011.gadā iespētais. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā saglabāja augošu tendenci, sasniedzot 70 miljonus latu, salīdzinoši pret 67,7 miljoniem latu 2011.gadā.

Pērn LB bijis viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem, nodokļos iemaksājot valsts budžetā 36,4 miljonus latu, tajā skaitā 25,5 miljonus latu kā akcīzes nodokli.

"Latvijas Balzams" dibināts 1900.gadā, esošo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. Uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus.

"Latvijas Balzama" lielākais akcionārs ir kompānija "SPI Regional Business Unit BV", kam pieder 89,53% akciju.


Написать комментарий