Daugavpilī apkure pilnībā atslēgta ap 30 mājās

foto: timer.od.ua
foto: timer.od.ua

DzKSU Ražošanas tehniskās bāzes vadītāja Jūlija Mihailova paziņoja, ka pirmdienu, 22.aprīli, Daugavpilī apkure atslēgta 28 dzīvojamās mājās, 14 no kurām ir veci elevatora tipa siltummezgli.

Mājas, kurās ir veci siltummezgli, pagājušonedēļ iestājoties siltākam laikam, tika pārkurinātas, tādēļ māju iedzīvotājiem piedāvāja atslēgt apkuri. Tādējādi no 20 mājām ar elevatora tipa siltummezgliem no apkures atteicās 14 mājas, pārējo māju iedzīvotājiem, ja viņi arī izlēmuši lūgt apkures atslēgšanu, jāiesniedz iesniegums apkalpojošajā organizācijā. Ja iesniegumi netiks saņemti, šīs mājas tiks atslēgtas no apkures aprīļa beigās, kad vidējā gaisa temperatūra diennakts laikā saglabāsies +8 grādu robežās.

Savukārt atslēgt automatizētos siltummezglus, kuri uzstādīti lielākā māju daļā, nav nepieciešams, jo šobrīd to jauda ir maza, tie ieslēdzas reti un pārsvarā apgādā mājas ar siltumenerģiju tikai naktīs. Šie siltummezgli tiks atslēgti mēneša beigās.

Pēc J.Mihailovas vārdiem, DzKSU saņem sūdzības no māju ar veciem siltummezgliem iedzīvotājiem par to, ka mājās esot ļoti karsti, bet mājās, kur apkure jau atslēgta, esot auksti, jo naktī gaisa temperatūra samazinās, bet mājas nav pietiekami iesildītas.

Vidējā gaisa temperatūra diennakts laikā ir ap +8 grādiem, bet līdz 20. un 21.aprīlim tā bija +7,8 un +4,2 grādi attiecīgi. J.Mihailova atzīmēja, ka pilnībā atslēgt dzīvojamo fondu no apkures ir pāragri, jo gaisa temperatūra nav stabilizējusies, šonedēļ tiek prognozēts, ka gaisa temperatūra samazināsies. Teorētiski MK noteikumi ļauj apkalpojošajai organizācijai pašai izlemt apkures atslēgšanas jautājumu, bet Daugavpils DzKSU ievēro normu, saskaņā ar kuru mājās ar elevatora siltummezgliem apkure tiek atslēgta, vidējai gaisa temperatūrai sasniedzot +8 grādus. 


Темы: , , , ,
Написать комментарий