Mediķi aicina mazgāties ne biežāk kā 2 reizes nedēļā

foto: brovi.net
foto: brovi.net

Izraēlas zinātnieki aicina cilvēkus mazgāties retāk. Precīzāk sakot, mediķi rekomendē mazgāties dušā vai vannā ne biežāk kā 2 reizes nedēļā. Pēc Izraēlas ārstu domām pārāk biežas ūdens procedūras var radīt nopietnu kaitējumu cilvēka veselībai.

Runa iet par cilvēka ādu. Zinātnieki piebilst, ka tradīcija mazgāties dušā katru dienu ir nākusi no rietumu kultūras un kalpo par sava veida stereotipu. Zinātnieki apgalvo, ka neskatoties uz vairākuma domām, bieža duša, it īpaši, ja tā ir karsta, nodara cilvēka ādai vairāk kaitējuma nekā nes labuma, vēsta ecobyt.ru.

Zinātnieki ir pierādījuši, ka bieža mazgāšanās dušā vai vannā veicina ādas ph līmeņa izmaiņas. Šādas izmaiņas nenoved ne pie kā laba, jo tās burtiski padara ādu neaizsargātu no baktērijām. Zinātnieki apgalvo, ka „pārāk tīra” āda ir ļoti ievainojama un faktiski zaudē savu spēju pretoties slimībām. Vienkāršākiem vārdiem runājot, tauki, skābes un sārmi, kas izdalās līdz ar sviedriem ne tikai atvēsina ādu, bet arī veido aizsargplēvi, kas pasargā no baktērijām.

Īpašu uzmanību derētu veltīt galvas mazgāšanai. Pēc zinātnieku domām galvu nepieciešams mazgāt ne biežāk kā vienu reizi nedēļā. Gan ādai, gan matiem kaitē šķidro ziepju izmantošana, kuras bieži lietojot, iznīcina D vitamīnu, kas atrodas ādas virsējā kārtā. Pie tam, tīri mati ir vieglāk ievainojami un tajos ir vieglāk nonākt parazītiem, jo bez taukiem parazītu pārvietošanās tiek zināmi atvieglota, kas savukārt veicina to vairošanos.


Написать комментарий