Ugandas prezidents jauniešiem pasniedz maisu ar naudu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ugandas prezidents Joveri Museveni kādai jauniešu organizācijai publiski pasniedzis maisu ar naudu, raisot sabiedrības bažas par līdzekļu izlietošanas lietderīgumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ziedojuma nodošanu translēja valsts televīzijā. Pūļa gaviļu pavadībā prezidents jauniešu organizācijas "Busoga Youth Forum" pārstāvim pasniedza baltu maisu ar 250 miljoniem Ugandas šiliņu (aptuveni 53,5 tūkstoši latu). Tāpat organizācijai nodots mikroautobuss, kravas automašīna un 15 motocikli, atsaucoties uz vietējo televīziju, ziņo BBC.

Šī nav pirmā reize Ugandā, kad prezidents publiski pasniedz naudu, tomēr lielā summa un skats, kā prezidents pasniedz naudas maisu, ir šokējis iedzīvotājus, stāsta BBC korespondente Ugandā.

"Vai mēs zinām, kā nauda tiks tērēta? Nav garantijas, ka mēs atgūsim naudu, ja jaunieši to izlietos nepareizi. Tie ir zaudējumi valstij," BBC stāsta domnīcas "Acode" pētnieks Pīters Magela. Sašutumu pauž arī daudzi sociālo tīklu lietotāji.

Tikmēr prezidentūtas ministrs Frenks Tumvebaze aizstāv ziedojuma formu. Publiskā naudas piešķiršana nodrošina caurspīdīgumu, viņš skaidro. Valstī ir bijuši tikai daži gadījumi, kad kāds ir nozadzis ziedoto naudu, turpina amatpersona. Piešķirot naudas maisu gaišā dienas laikā, jaunieši redz, pie kā ir viņiem paredzētais ziedojums, pamato Tumvebaze.


Написать комментарий