«Aprīļa ģitāras» – bardu dziesmu vakars Kalkūnes pagastā

foto: Kalkūnes pagasta pārvalde
foto: Kalkūnes pagasta pārvalde

Kalkūnes pagasta kultūras menedžere Brigita Madelāne jau ziņoja portālam Gorod.lv, ka pagastā vēlas ieviest jaunu tradīciju – ģitārmūzikas vakarus.

19.aprīlī Kalkūnes pagasta pārvaldes aktu zālē notika bardu dziesmu vakars. Pēc pasākuma rīkotājas vārdiem, tas pulcināja lielu skaitu interesentu, jo jau ilgāku laiku Daugavpils novadā nebija tikušies vienkopus ģitāristi, bardi un autordziesmu izpildītāji. Jeļena Vitkeviča, Valērijs Jermačenko, Sergejs Solovjovs, Jurijs Sarāns, Žanna Busargina, Anatolijs Gaļers un pasākuma iniciatori – Brigita Madelāne un Anatolijs Baiko pasākuma laikā radīja īpašu draudzīgu noskaņu. B.Madelāne atzīmēja, ka kuplāku skanējumu palīdzēja radīt Tatjana Zubkova un Viktors Suško.

Pēc B.Madelānes vārdiem, vakara gaitā izskanēja gan latīņamerikas straujie ritmi, gan romances, gan jautras un smeldzīgas autordziesmas, gan labi zināmas instrumentālas kompozīcijas, kuras tika sagaidītas ar lieliem aplausiem. 

Koncerta izskaņā visi vienojās kopdziesmā, un klātesošie bija vienisprātis, ka šādiem ģitārmūzikas vakariem jākļūst par tradīciju.



Написать комментарий