Ūdens līmenis Daugavā ceļas daudz lēnāk: situācijai Latgalē seko ministrs R.Kozlovskis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskulis paziņoja portālam Gorod.lv, ka pēdējo 12 stundu laikā ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils saglabājas 7,92 metru līmenī.

Sakarā ar radušos situāciju savu darbu turpina izveidotais operatīvais štābs, kurā darbojas pašvaldību, atbildīgo dienestu pārstāvji un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, kurš jau dažas dienas atrodas Latgalē.

Šorīt notika štāba kārtējā sapulce, Daugavpils pilsētas un novada pārstāvji ziņoja par situāciju: sarežģītākā situācija joprojām ir novadā, tādēļ Daugavpils pilsēta turpina iespēju robežās sniegt palīdzību kaimiņpašvaldībām. Piemēram, brīvdienās mūsu pilsēta nodrošināja novadu ar smiltīm, pašlaik plāno iedalīt novadam lūgtās lāpstas, jo dažos rajonos, piemēram, kooperatīvā „Kooperators” joprojām tiek stiprināts dambis. 

Runājot par Daugavpils pilsētu, jau tika ziņots, ka vakar bija radusies nepieciešamība nostiprināt dambi Grīvā, Nīderkūnos. Dambis tika stiprināts arī Brjanskas ielā 55. Šobrīd ir slēgta Nometņu iela, applūduši Grīvas kapi. Tomēr, pēc V.Ruskuļa vārdiem, naktī jaunas teritorijas netika applūdinātas.

Šajā situācijā pilsētai palīdz VUGD un Zemessardzes darbinieki, teritoriju apsekošanā piedalās arī ministrs R.Kozlovskis. 
Pagaidām nav zināms, kāds ūdens līmeņa pieaugums gaidāms. V.Ruskulis atzīmēja, ka ūdens līmenis ceļas daudz lēnāk, tādēļ ir pamats domāt, ka tā strauja kāpšana nav gaidāma.


Написать комментарий