O.Bumažņikova: Pilsētnieku vajadzībām ūdens no Daugavas netiek izmantots no 2001.gada

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tāpat kā Daugavpils novada iedzīvotājus, arī daugavpiliešus uztrauc palu sekas. Iedzīvotāju interesējušo jautājumu vidū ir jautājums par dzeramo ūdeni.

Tādēļ portāla Gorod.lv korespondente vērsās pie pašvaldības SIA „Daugavpils ūdens” reklāmas un sabiedrisko attiecību speciālistes Olgas Bumažņikovas, kura apliecināja, ka pali nekādā ziņā neietekmēs ūdens kvalitāti, kas tiek piedāvāts pilsētnieku vajadzībām.

„Pilsētnieku vajadzībām ūdens no Daugavas netiek izmantots no 2001.gada, t.i., vairāk nekā 10 gadus visi pilsētas mikrorajoni tiek apgādāti ar dzeramo ūdeni no pazemes avotiem – artēzijas urbuma. Ūdensapgādes centralizētās sistēmas galvenie objekti ir trīs ūdens ņemšanas vietas ar 34 artēzijas urbumiem, trīs ūdens padeves stacijas un septiņi tīrā ūdens pazemes rezervuāri”, - pastāstīja O.Bumažņikova.

Tāpat speciāliste atzīmēja, ka visi objekti darbojas kā nākas, tādēļ pali nevar ietekmēt dzeramā ūdens kvalitāti.

Jāpiebilst, ka Daugavpils pilsētas pašvaldības Komunālās saimniecības pārvaldes ekoloģe Inese Antoševska paziņoja, ka pavasara palu laikā jābūt uzmanīgiem, lietojot aku ūdeni, jo ūdens pārnēsā dažāda veida netīrības – gan parastos atkritumus, kuri atrodas zemes virspusē, mēslojumus no sakņu dārziem, gan citu piesārņojumu, kas nonāk palu ūdeņos. Ekoloģe iesaka uz laiku atteikties no aku ūdens lietošanas, ja tas palicis duļķains vai tam piemīt smaka.


Написать комментарий