Sīrijā atbrīvoti nolaupītie bīskapi

foto: telegrafist.org
foto: telegrafist.org

Nemiernieku kontrolētā apvidū Sīrijas ziemeļos otrdien,23. aprīlī, atbrīvoti pareizticīgo baznīcu bīskapi,vēsta Francijas mediji.

Sīriešu pareizticīgās baznīcas Alepo bīskaps Johanna Ibrahims un Grieķu pareizticīgās baznīcas Alepo bīskaps Buloss Jazidži tika sagūstīti pirmdien, kad viņi bija ceļā no Turcijas robežas uz Alepo pilsētu.

Kā vēstīja mediji bīskapus nolaupījis "bruņots teroristu grupējums". Abi atbrīvotie bīskapi atrodas drošībā Alepo pilsētā.

Bīskapu nolaupīšanu, iepriekš apstiprināja arī Sīrijas Nacionālās koalīcijas - lielākā opozīcijas grupējuma - amatpersona Abdulahads Steifo.

Jāatgādina, ka  pēc ANO  datiem, Sīrijas konfliktā dzīvību zaudējuši jau ap 70 000 cilvēku. Valsti pametuši 1,2 miljoni bēgļu, bet Sīrijā pārvietoto personu skaits jau sasniedzis četrus miljonus.

Sīrijas Nacionālās koalīcijas pārstāvji paziņojuši, ka bīskapu nolaupīšanu plānojuši un īstenojuši valdības spēki. Bet iepriekš izskanējušas ziņas, ka nolaupītāji ir čečeni, kuri cīnās radikāli opozicionārā grupējuma "AnNusras fronte'' rindās. Šis grupējums, esot saistīts ar Starptautiskā teroristu organizācija "Al Qaeda".


Написать комментарий