Zinātnieki piedāvā ārstēt šķielēšanu ar „Tetris” spēles palīdzību

foto: ayoungertheatre.com
foto: ayoungertheatre.com

Zinātnieki no Kanādas atklāja neparastu ārstēšanās metodi, ar „Tetris” spēles palīdzību izārstēt šķielēšanu, ziņo portāls top.rbc.ru.
Zinātnieki noskaidroja, ka šī spēle, kuras mērķis ir figūru pareiza izvietošana, abām acīm ļauj strādāt sinhroni.

Eksperimentā piedalījās 18 cilvēki, izrādījās, ka jaunizstrādātā metode ir daudz efektīvāka nekā veselās acs aizvēršana ar lenti, lai lielāka slodze būtu disfunkcionējošai acij. Tuvākajā laikā zinātnieki noskaidros, vai šī spēle var izārstēt bērnu ambliopiju.

Pēc neoficiālās statistikas datiem, katrs piecdesmitais cilvēks cieš no ambliopijas (redzes funkciju pavājināšanās, viena acs zaudē savas funkcijas). Viens no ārstēšanas paņēmieniem ir veselās acs aizvēršana ar speciālu apsēju. To nepieciešams nēsāt lielāko dienas daļu vairākus mēnešus, tas ir ļoti neērti. Zinātnieks Roberts Hess kopā ar saviem kolēģiem nolēma izmēģināt citu ārstēšanās metodi.

Viņš piedāvāja deviņiem cilvēkiem, kuri spēlēja „Tetris”  nēsāt speciālās brilles, kuras ļauj abām acīm strādāt sinhroni. Pārējie spēlēja šo spēli, sēžot pie parastiem monitoriem. Pēc divām nedēļām zinātnieki apskatīja pētījuma dalībniekus, izrādījās, ka to, kuri izmantoja speciālās brilles redze uzlabojās, to pašu nevarēja pateikt par dalībniekiem, kuri spēlēja pie monitoriem.

R.Hess apgalvoja, ka „Tetris” spēle ir laba alternatīva. Zinātnieks piedāvā izmantot arī citas spēles, kuras var sniegt līdzīgu rezultātu. „Piespiest abas acis strādāt sinhroni ir svarīgākais mūsu mērķis. Jaunā metode ir daudz labāka, nekā apsēja izmantošana, kas nes zināmu diskomfortu. Jaunā metode ļauj ātri sasniegt gaidāmo rezultātu,” pastāstīja zinātnieks.


Написать комментарий