Ierobežota iekļūšana, pulcēšanās un pārvietošanās dārzkopības kooperatīvās sabiedrības „Kooperators” teritorijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka Daugavpils pilsētā un novadā plūdu dēļ ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, tas ļauj pieņemt operatīvus lēmumus, ierobežot pārvietošanos riska zonā esošajā teritorijā un nepieciešamības gadījumā veikt iedzīvotāju piespiedu evakuāciju, Daugavpils novada domes ārkārtas sēdē paziņoja Domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska.

Par laimi, piespiedu evakuācija nav nepieciešama, bet pārvietošanās ierobežošana riska zonā esošajā teritorijā bija vitāli svarīga.
Neskatoties uz to, ka dambis pie dārzkopības kooperatīvās sabiedrības „Kooperators” Mežciemā izturēja ūdens spiedienu, par ko portāls Gorod.lv jau ziņojis, ūdens joprojām sūcas caur smiltīm, tādēļ nav pārliecības, ka dambis netiks pārrauts. Janīna Jalinska un Aleksandrs Aizbalts bija sasutuši par vasarnīcu īpašnieku un ziņkārīgu pilsētnieku bezatbildīgu uzvedību, kuri neapzinās izveidojušās situācijas nopietnību. Jāatzīmē, ka, rūpējoties par cilvēku drošību, tika pieņemts lēmums par iekļūšanas, pulcēšanās un pārvietošanās ierobežošanu dārzkopības kooperatīvās sabiedrības „Kooperators” teritorijā.

Tādējādi, no lēmuma pieņemšanas brīža, t.i., no 23.aprīļa plkst.16:00, ceļa, kas ved uz dārzkopības kooperatīvo sabiedrību „Kooperators”, divās vietās dežurē patruļas, kurām ir saraksti ar šajā teritorijā dzīvojošo cilvēku vārdiem un uzvārdiem, kas nozīmē, ka šīs kooperatīvās sabiedrības, kā arī Līksnas novada Paukštu un Jaunušānu ciematu iedzīvotajiem, lai tiktu uz savu dzīvesvietu, būs jāuzrāda personas apliecinošais dokuments. Iebraukšanas un izbraukšanas fakti tiks fiksēti. Minētie ierobežojumi būs spēkā līdz 29.aprīlim, tomēr nepieciešamības gadījumā šis termiņš var tikt pagarināts.

Atgādināsim, ka pašlaik Daugavpils novada teritorijā zem ūdens ir vairāk nekā 4 900 ha zemes Kalkūnes, Sventes, Nīcgales, Līksnas, Tabores un Laucesas pagastā. Applūduši vairāki vasarnīcu kooperatīvi, tostarp „Ļubasti”, „Kooperators” un „Maļutki”. Saskaņā ar pieejamo informāciju, Daugavpils novadā riska zonā atrodas 122 dzīvojamās mājas, kurās dzīvo 279 cilvēki.

 

 



Написать комментарий