Vairāk kā 200 viesi piedalīsies M.Rotko mākslas centra atklāšanā Daugavpils cietoksnī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 24.aprīlī, notiks ilgi gaidītā daudzfunkcionālā centra atklāšanas ceremonija, kuru kā plānots apmeklēs vairāk nekā 200 viesi: augsti stāvošie valsts ierēdņi, politiķi, mākslinieki, mākslas zinātnieki un mūziķi.

Viesu vidū gaidāmi arī LR Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa un, protams, mākslinieka bērni Keita un Kristofers Rotko.

Mākslas centra atklāšanas programma ir pasākumiem bagāta: plkst.13:00 notiks Centra ēkas iesvētīšana, plkst.14:30 sāksies diskusija par tā iespējām un perspektīvām, kas būs tiešraidē skatāma Latvijas televīzijā, plkst.16:30 notiks preses konference, bet plkst.18:00 – M.Rotko mākslas centra atklāšana, savukārt šīs svētku dienas noslēgumā zem klājām debesīm notiks slavenā somu akordeonista Kimmo Pohjonen bezmaksas koncerts.

Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka visiem daudzfunkcionālā centra atklāšanas pasākumiem jābūt augstā līmenī. Daugavpils teātris piedāvās ļoti interesantu un košu programmu, sīkāka informācija par kuru pagaidām ir noslēpums.

Pēc Ž.Kulakovas vārdiem, atklāšanas ceremoniju pietiekušies apmeklēt gandrīz visu Latvijā akreditētu valstu vēstnieki. „Šodienas notikums izraisa lielu interesi, kas, protams, priecē, mūsu Centrs ir atpazīstams, neskatoties uz aizspriedumaino attieksmi, un tam ir labas perspektīvas. Manuprāt, tas kļūs par Daugavpils zīmolu, vēl vienu pilsētas pērli līdzīgi kā Cietoksnis un mūsu teātris, tādējādi, mums būs vesela pērļu kaklarota.

Jāatgādina, ka šis centrs popularizēs mūsu pilsētu, jo tajā ne tikai tiks izstādīti viena mākslinieka oriģināldarbi, bet arī vietējo meistaru – mākslinieku, skulptoru, keramiķu, fotogrāfu, amatnieku darbi. Šeit tiks rīkotas konferences, semināri, festivāli. Piemēram, Daugavpils aktieri plāno Cietokšņa teritorijā organizēt Teātru festivālu.

Protams, gribētos, lai jaunais Centrs kļūtu par pilsētnieku iecienīto atpūtas vietu, tādēļ šeit ir iekārtota pastaigām domāta teritorija, ir restorāns”, - uzskata Žanna Kulakova.

Atgādināsim, ka ceturtdien, 25.aprīlī, no plkst.10:00 līdz 17:00 pilsētnieki un pilsētas viesi varēs apmeklēt M.Rotko māksla centru, apskatot visus sektorus, izņemot Marka Rotko ekspozīciju, tikai par Ls 1. Savukārt oriģināldarbu zāles apmeklējums maksās Ls 2.


Написать комментарий