DU studentu žurnāls svin 20 gadu jubileju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šonedēļ 20 gadu jubileju svin Daugavpils universitātes studentu žurnāls „Lai Top!”.

Pirmais numurs, kas vairāk līdzinājās laikrakstam, tika izdots 1993.gada februārī, laikā, kad Daugavpils Pedagoģiskais institūts pārtapa par Daugavpils Pedagoģisko universitāti. Laikraksta dibinātāji bija četri uzņēmīgi studenti – Vitauts Stočka, kas arī bija pirmais „Lai Top!” redaktors, Ainis Jukšs, Armands Nevedomskis un Jānis Ezers. Pirmais laikraksta metiens bija 99 eksemplāri, nākošie – 250 eksemplāri. Laikraksts tika izdots katru mēnesi.

Pēc žurnāla redaktores Ritas Livmanes-Trubiņas vārdiem, gadu gaitā studentu avīze „Lai Top!” pārtapusi par krāsainu un visai biezu studentu žurnālu. Pašlaik redkolēģija sastāv no 9 cilvēkiem, tikai viens no kuriem ir stiprā dzimuma pārstāvis. Pašlaik žurnāls tiek izdots 4 reizes gadā – 3 reizes elektroniski un viens pavasara numurs tiek drukāts. Tā metiens ir 1 500 eksemplāri.

Žurnāla mērķis ir informēt savus lasītājus par DU notiekošajiem pasākumiem, par studentu dzīvi studijās un ārpus tām, vārdu sakot, popularizēt savu augstskolu.

Atzīmējot žurnāla jubileju, DU notiks svinīgs pasākums, kurā paredzēts atcerēties laiku pirms divdesmit gadiem, kad studentiem radās ideja veidot Daugavpils Pedagoģiskās universitātes laikrakstu. Tāpat visi interesenti var apmeklēt DU veco korpusu, kur 1.stāva foajē ir aplūkojama žurnāla dažādu gadu izdevumu vāku izstāde.


Написать комментарий