Latvijas čempionātā „Kas? Kur? Kad?” uzvarēja Daugavpils un Rīgas apvienotā komanda „.Иксы в Дали”

foto: Olga Čapligina
foto: Olga Čapligina

Sestdien, 20.aprīlī, viesnīcā Park Hotel Latgola notika X Latvijas čempionāts „Kas? Kur? Kad?”. Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, reizi gadā tas notiek Daugavpilī, un čempionāta uzvarētājs pārstāv mūsu valsti pasaules čempionātā, kas šogad norisināsies Krievijā – Kaļiņingradā.

Sestdienas spēlēs piedalījās 24 komandas no Daugavpils un Rīgas, kopumā piedalījās ap 150 cilvēkiem. Atšķirībā no visiem zināmas televīzijas spēles, spēlētājiem bija jāatbild uz 60 jautājumiem, kurus sagatavoja sertificētie redaktori, pavisam notika četras spēles kārtas. Čempionāts ilga sešu stundu laikā, kas bija visai nopietns spēlētāju intelektuālo un fizisko spēku pārbaudījums.
Vienlaikus ar Latvijas čempionātu „Kas? Kur? Kad?” čempionāti notika arī Igaunijā, Moldovā, Uzbekistānā, Izraēlā un Vācijā, kur spēlētājiem bija jāatbild uz tiem pašiem jautājumiem.

Dramatiskās cīņas rezultātā, apsteidzot konkurentu tikai par vienu pareizo atbildi, par uzvarētāju kļuva Daugavpils un Rīgas apvienotā komanda „.Иксы вДали”, kas atbildēja uz 29 no 60 jautājumiem. Otro vietu ieguva 2012.gada čempionāta uzvarētāji – rīdzinieki no komandas „Total”, trešo – komanda „X-promt”, kas papildiekārtā pārspēja „Командa Знатоковъ”.

Pēc apvienotās komandas „Иксы вДали” kapteiņa Aleksandra Barbakadze vārdiem, bija jūtama liela starpība starp pirmo un otro spēles pusi, uz beigām jautājumi bija daudz sarežģītāki. „Mūsu komanda radās, apvienojoties daugavpiliešu komandai „Три Икса”, kas dažādu apstākļu dēļ bija palikusi četru cilvēku sastāvā, un rīdziniekiem no komandas „Сальвадор вДали”. Sanāca ļoti veiksmīga apvienošanās, jo bieži vien spēlētāji no galvaspilsētas demonstrēja zināšanas jomās, kurās mēs nebijām pārāk spēcīgi.

Turklāt mūsu komandai no paša sākuma izdevās sakoncentrēties, un sanāca īsta komandas spēle: apspriedām jautājumus, spēlējot intelektuālo pingpongu. Rezultātā pirmajā čempionāta daļā bijām priekšā. Kaut arī otrajā daļā spēcīgas komandas no Rīgas, kuras tika uzskatītas par čempionāta favorītēm, samazināja starpību, tomēr sarežģīto jautājumu dēļ mūs nepanāca”, - pastāstīja A.Barbakadze. 

Mūsu valsts gudrākās komandas sastāvā ir Aleksandrs Barbakadze, Nataļja Kožanova, Vladimirs Solovjovs, Vladimirs Gorbunovs, Jekaterīna Gvozdj, Dmitrijs Kuzņecovs un Deniss Dmitrijevs.

Diezgan labi sevi parādīja arī cita Daugavpils komanda – „Дрэнк”, kuras kapteinis ir Aleksandrs Ivancovs. Komanda cīnījās par medaļām, bet tai nedaudz pietūka līdz vietai pirmajā trijniekā un tā ieņēma 6.vietu. Savukārt Daugavpils čempionam komandai „Интерзаноза” šoreiz neveicās.

Pēc balvu pasniegšanas visi spēles dalībnieki tika aicināti nogaršot milzīgu torti ar čempionāta emblēmu no firmas „Bona Dea”, kā arī saņēma dāvanā no sponsoriem košas krūzes.

Daugavpils spēles „Kas? Kur? Kad?” cienītāju intelektuālā dzīve turpinās: šonedēļ notiks Daugavpils čempionāta kārtējais posms un starptautiskais sinhronais turnīrs. Maija sākumā daugavpilieši piedalīsies sacensībās Sankpēterburgā, bet maija beigās dosies uz Igauniju, kur norisināsies Baltijas kausa posms.

Komandas pateicas par atbalstu Latvijas čempionāta rīkošanā Daugavpils pilsētas domei, Maskavas namam un Jurijam Silovam, viesnīcai Park Hotel Latgola un apvienībai „Saskaņas centrs”.


Написать комментарий