Uzlauztais Twitter radīja sašutumu pasaules aģentūrās: tika paziņots par Obamas ievainojumu

foto: mashable.com
foto: mashable.com

Krievijas informatīvā aģentūra otrdien pavēstīja īsu un ārkārtēju ziņu: „Baltajā namā izskanēja divi sprādzieni, Obama ir ievainots”. Vēlāk kļuva zināms informācijas avots: AP aģentūras Twitter profils, vēsta newsru.com.

Tomēr spriežot pēc visa, AP aģentūras Twiter uzlauza kibernoziedznieki. Aģentūras pārstāvis paziņoja, ka ziņojums bijis nepatiess. Der atzīmēt, ka oficiālais profils Associated Press pirmajās minūtēs pēc nepatiesā ziņojuma tika bloķēts.

Reuters liecinieki redz Balto namu, nekādu sprādzienu tur nav. Baltā nama pārstāvis apstiprināja, ka prezidenta veselības stāvoklis ir labs.

Pagājušās nedēļas nogalē kibernoziedznieki no „Sīrijas elektroniskās armijas” uzlauza kompānijas CBS Twitter, ievietojot tajā ziņojumu ar kritisku saturu attiecībā uz ASV valsts varu. Tagad viņi uzņemas atbildību arī par tagadējo incidentu, par ko paziņo savā mājaslapā.

Augsto tehnoloģiju „pīlei” noticēja daudzi: kā ziņo Krievijas informatīvā aģentūra, ASV fondu birža noreaģēja uz „zibeni” ar strauju kritienu. Zemāk par 100 punktiem – tas ir zemāk par 14600 punktu atzīmi – kritās Dow Jones indekss. Kad kļuva zināms, ka paziņojums neatbilst patiesībai, situācija biržā atgriezās ierastajās normās.

ASV, sakarā ar Bostonas terora aktiem, valda saspringta atmosfēra. Tomēr situācija Baltajā namā un tam apkārt tagad ir absolūti mierīga. Viltus ziņojumi nekādā veidā neietekmēja dzīves ritmu Vašingtonas centrā.

Pašā rezidencē notika regulārs žurnālistu pieplūdums. Sprādzienu temats bija aktuāls tikai pašā sākumā. „Paldies par jautājumu. Prezidents jūtas lieliski. Es tikko viņu redzēju”, - teica oficiālais Baltā nama pārstāvis Džejs Karnijs. Pēc tam žurnālisti pārgāja uz jautājumiem, sakarā ar situāciju Sīrijā un citām pēdējā laikā ierastajām tēmām


Написать комментарий