Latgales ugunsdzēsēji un glābēji pēdējo 2 dienu laikā dzēš kūlas ugunsgrēkus un glābj cilvēkus un dzīvniekus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Laikā no 22. līdz 24.aprīlim Latgales ugunsdzēsēji veica 39 izbraukumus, kas bija saistīti ar kūlas ugunsgrēkiem, kā arī veica vairākus glābšanas darbus, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģionālas brigādes Daugavpils 4.ugunsdzēsības nodaļas inspektors Artjoms Anufrijevs.

22.aprīlī no rīta Daugavpils novada Līksnas pagastā (kooperatīvā „Kooperators”) applūdušās teritorijas apsekošanas laikā VUGD darbinieki izglāba 7 cilvēkus, tostarp divus bērnus. Tika evakuēti divi cilvēki.

Todien Nometņu ielā aiz applūdušā ceļa bija atrasta iesprūdusī automašīna, kurā atradās divi pieaugušie un 12 gadus vecs bērns: cilvēki tika nogādāti drošībā.

23.aprīļa rītā Tabores pagastā (Maļutki) no applūdušās teritorijas izglāba 3 suņus, kuri sadarbībā ar suņu ķērājiem tika noķerti un nogādāti uz dzīvnieku patversmi.

23.aprīļa dienā glābšanas operācija notika Līvānos, kur no upes tika izglābti 4 slīkstošie cilvēki, kuru laiva apgāzās. Cilvēki tika nodoti ātrās palīdzības darbiniekiem un hospitalizēti.

Pēdējo divu dienu laikā Latgalē reģistrēti daži ugunsgrēki: Rēzeknes novadā bija aizdedzies šķūnis, Daugavpilī bija aizdegusies garāža. 


Написать комментарий