Iedzīvotāju bezatbildības dēļ Daugavpils novadā ieviesti stingri drošības pasākumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka no pirmdienas Daugavpils pilsētā un novadā izsludināts ārkārtas stāvoklis, un to, ka lielas platības teritorijas atrodas zem ūdens, kā rezultātā no riska zonām tika evakuēti cilvēki un dzīvnieki, daudzi iedzīvotāji uzvedas bezatbildīgi, nerūpējoties par savu un tuvinieku dzīvību, vakar notikušajā Daugavpils novada domes ārkārtas sēdē paziņoja Domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska un izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Pēc J.Jalinskas vārdiem, kārtējo reizi apsekojot riska zonā esošās teritorijas, tika konstatēts, ka cilvēki, neņemot vērā plūdus, izbrauc atpūsties ārpus pilsētas. Daži pat dodas pie dabas krūts, lai uztaisītu šašlikus.

Ūdens sūkšanās dambī pie dārzkopības kooperatīvās sabiedrības „Kooperators” Mežciemā vismazāk uztrauc jaunos cilvēkus, jo vakar notika dambja stiprināšanas darbi, kuros piedalījās glābēji, zemessargi, mežsargi un vietējie iedzīvotāji brieduma gados.

Jāmin, ka plūdi neiedveš iedzīvotājos bailes un raizes par savu dzīvību, tieši otrādi, tie rada paaugstinātu interesi. Janīna Jalinska nosauca šos cilvēkus par „palu tūristiem” un atzīmēja, ka automašīnas, ar kuriem viņi atbrauc, tikai pasliktina autoceļu stāvokli.

Tāpat cilvēku bezatbildība attiecas arī uz dzīvniekiem, kurus saimnieki atstāj piesietus. Piemēram, vakar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki izglāba trīs suņus, kuri bija atstāti vasarnīcas kooperatīvā „Maļutki”.

Jāatzīmē, ka, rūpējoties par cilvēku drošību, vakar tika pieņemts lēmums par iekļūšanas, pulcēšanās un pārvietošanās ierobežošanu dārzkopības kooperatīvās sabiedrības „Kooperators” teritorijā, par ko jau tika ziņots.


Написать комментарий