Ūdens līmenis Daugavā neceļas, bet situācija ir nopietna

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Plūdu dēļ Daugavpils novadā izveidojusies situācija joprojām ir nopietna, bet šīs diennakts laikā ūdens līmenis Daugavā ir visai stabils un mainās tikai viena centimetra robežās, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Plkst.10:00 ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils bija 7,94 metri. Dambis Mežciemā joprojām iztur ūdens spiedienu, tomēr ūdens pamazām sūcas un dambja tuvumā diennakts laikā dežurē glābšanas brigādes, kuras seko situācijai un savlaicīgi atved maisus ar smiltīm.

Valsts policijas divas ekipāžas kontrolē iebraukšanu un izbraukšanu no vasarnīcu ciemata, pēc saraksta pārbaudot vietējo iedzīvotāju pārvietošanos applūdušajā teritorijā. Nelaist cilvēkus uz ciematu policisti nevar, jo iedzīvotāji tur ir deklarējuši savu dzīvesvietu un var nakšņot ēku otrajā stāvā. Iebraukšana ar automašīnu šajā teritorijā ir aizliegta.

Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm šodien, 24.aprīlī, Daugavā gaidāms ūdens līmeņa samazinājums. Cerams, ka prognozes piepildīsies un ūdens sāks atkāpties.

Pēc operatīvās informācijas, Daugavā posmā Suraža – Polocka novērota ūdens līmeņa samazināšanās ar intensitāti 1 - 18 cm, savukārt posmā Verhņedvinska – Pļaviņas notikusi ūdens līmeņa paaugstināšanās par 3 - 33 cm.


Написать комментарий