Daugavpils Autobusu parka reorganizācijai piesaistīs privātfirmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas dome izsludinājusi konkursu par pakalpojumu sniegšanu SIA „Daugavpils autobusu parks” reorganizācijas procesā.

Darbu apjoms sadalīts divos posmos – esošās situācijas novērtējums un reorganizācijai nepieciešamo dokumentu sagatavošana. 
Atgādināsim, ka 28.martā Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu par Daugavpils Autobusu parka reorganizācijas uzsākšanu, kas ir nepieciešams sakarā ar ES regulu prasībām. Autobusu parka vadītājs Sergejs Mihailovs paskaidroja, ka lēmums par reorganizāciju nepieciešams arī tādēļ, lai Dome saglabātu kontroli par pārvadājumiem pilsētas robežās un nepieļautu šo funkciju nodošanu privātās rokās. Šobrīd uzņēmums veic ne tikai pārvadājumus pilsētas robežās, bet arī organizē tālākos reisus. Savukārt ES prasības noteic, ka, ja pašvaldības uzņēmums saņem tiešo pasūtījumu no Domes, tas nav tiesīgs piedalīties citu pasūtītāju izsludinātajos konkursos. Reorganizācijas rezultātā plāno atdalīt pārvadājumus pilsētas robežās no pārējiem, lai saglabātu pār tiem kontroli un iespēju robežās arī brauciena maksu pilsētas sabiedriskajā transportā.

Saskaņā ar izsludinātā konkursa nolikumu, firmas ekspertiem jānovērtē objekts atbilstoši Latvijas standartiem, jāpiedāvā objekta sadales optimālākais variants (ziņojot arī par pārējiem variantiem un to trūkumiem), jāizvērtē katra darbības virziena tirgus vērtība (pamatlīdzekļus un virzienu efektivitāti), jāizanalizē katrs virziens un jāsagatavo prognoze 5 gadiem.

Lai novērtējums būtu objektīvāks, firmai jāizmanto vismaz 2 novērtējuma metodes, kvalitatīvi sniedzot pakalpojumu, apsekojot objektu, ņemot vērā faktorus, kuri varētu ietekmēt objekta tirgus vērtību. Otrajā posmā ekspertiem jāsagatavo visi reorganizācijai nepieciešamie dokumenti.

Pirmā posma darbu veikšanas termiņš ir 45 kalendārās dienas no līguma parakstīšanas brīža, otrā – ne vairāk par 140 dienām no Domes lēmuma pieņemšanas brīža. Pretendentu pieteikumi iesniedzami līdz 8.maijam. Darbu precīzas izmaksas tiks noteiktas konkursa gaitā. 
 


Написать комментарий