Bagāti cilvēki, kuri ir pārcēlušies uz dzīvi Šveicē

Šenija Tveina. Foto: lat.mixnews.lv
Šenija Tveina. Foto: lat.mixnews.lv

Laipni lūdzam Šveicē! Valstī, kurā miljonāri un slavenības pārvietojas pa ielām teju tāpat kā parasti cilvēki, raksta vietne "Thelocal.ch". Šeit pat jēdziens "slavenība" šķiet ļoti neatbilstošs.

Tas nav nekāds pārsteigums, ka aizvien vairāk slavenu cilvēku par savu dzīves vietu izvēlas Šveici. Un ne jau tādēļ, ka šeit fotogrāfi neskrien pakaļ pa ielu, bet gan tādēļ, ka nodokļu sistēma ir ļoti labvēlīga turīgiem imigrantiem. Šie nodokļu atvieglojumi pēdējos gados daudzus ir padarījuši vēl turīgākus.

Lūk, "Thelocal.ch" izveidotais desmit pazīstamāko slavenību - Šveices jaunpienācēju saraksts.

Šenija Tveina

Kanādiešu kantrīpopa dziedātāja patlaban dzīvo Korsī pilsētā, netālu no Vevē Vodas kantonā. Saskaņā ar preses informāciju, Tveina dala savu māju ar vīru, Nestle izpilddirektoru Frederiku Tibo, kas ir viņas bijušā vīra mīļākās bijušais vīrs. Turklāt Tveinas bijušo īpašumu, 46 istabu lielo XIX gs. būvēto pili Montrē 2006.gadā iegādājās Tibo bijusī sieva.

Fils Kolins

Vodas kantonā dzīvojošā britu popzvaigzne uz Šveici pārcēlās 1997.gadā pēc laulībām ar trešo sievu Orianu Seveju. Seveja ir Kolina divu bērnu māte. Ģimene 1999.gadā paziņoja par šķiršanos, savukārt pērn Kolins paziņoja, ka pārdod sievai piederošo īpašumu Begnīnas ciematā, kas pirms tam piederēja motosporta zvaigznei Džekam Stjuartam. Pats Kolins pārcēlās uz dzīvi uz blakus esošo Fešī.

Tīna Tērnere

Rokzvaigzne, kura atteicās no ASV pilsonības, lai varētu kļūt par Šveices pilsoni, valstī dzīvo jau teju divdesmit gadus. 73 gadus vecā dziedātāja lielāko daļu laika kopš 90.gadu vidus pavada īpašumā Kūsnahtā, ar skatu uz Cīrihes ezeru. Tērneres pēdējais projets ir angļu valodas apgūšana - viņa to darot "ļoti cītīgi", bet avīzei "Blick" dziedātāja paziņoja, ka nespēj iedomāties, ka varētu dzīvot jebkur citur.

Boriss Bekers

Daudzas zvaigznes apgalvo, ka pārceļas uz Šveici tādēļ, lai izvairītos no mediju uzmanības, taču, šķiet, vācu tenisa zvaigzne tā nedomā. Pagājušajā gadā Švicas tiesa piesprieda Bekeram apmaksāt kāzu vadītāja pakalpojumus 3 400 franku vērtībā pēc tam, kad abi bija ilgstoši ķīvējušies par kāzu izmaksām.

Džeimss Blants

Kaut arī britu popzvaigzne apgalvo, ka ir "briesmīgs pavārs", tomēr tas Blantam netraucēja jau 2007.gadā sapņot par restorānu biznesu un iegādāties īpašumu Verbjē, Valas kantonā. Pagājušā gada decembrī sapnis kļuva par īstenību, un 38 gadus vecais dziedātājs atvēra restorānu "La Vache".

Mihaēls Šūmahers

Šūmahers nekautrējas paziņot, ka viņam patīk Šveices piedāvātie nodokļu atvieglojumi miljonāriem. Pērn F-1 zvaigzne izteicās, ka atstās māju Glendā, Vodas kantonā, ja šīs privilēģijas tiks mazinātas. Otrs pasaules bagātākais sportists (The Sunday Times versijā) jau vairāk nekā divdesmit gadus ir Šveices rezidents, viņa bagātība tiek lēsta 824 miljonu ASV dolāru apjomā. AP

Frīda Lingstāde

Zviedru popgrupas "ABBA" burvīgā dejojošā karaliene kļuva par pricensi apprecot vācu firstu, kurš vēlāk mira. Viņa pārcēlās uz Šveici 1986.gadā. Patlaban Frīda dzīvo Zērmatā, kalnu kūrortā netālu no Materhorna Vāles kantonā kopā ar draugu Henriju Smitu, piekto vikotntu Hamblēdenu.

Džonijs Holidejs

Franču rokzvaigznes oficiālā rezidence atrodas kalnu kūrortā Gštādē, Bernes kantonā, kas ir pazīstama kā bagāto ieceļotāju rotaļlaukums.Pēc "Le Matin" informācijas, zvaigzne šajā īpašumā ievācās vien 2006.gadā, bet 2011.gadā nopelnīja piecus miljonus, no kuriem nodokļos tika samaksāti 575 tūkstoši vai "summa, kuru viņš tērē divu mēnešu laikā, atbilstoši savam statusam".

Ingvars Kamprads

Šveices visbāgātākais pilsonis, protams, ir zviedrs. 86 gadus vecais "IKEA" dibinātājs, kura bagātība tiek lēsta apmēram 38 - 39 miljardi Šveices franku apjomā, uz dzīvi Apalingā, netālu no Lozannas pārcēlās 1976.gadā. Taču nav vērts saraukt dusmās uzacis, miljardies, kuram ir taupīga cilvēka reputācija, ir viens no daudzajiem pasaules uzņēmējiem, kuri gūst peļņu no zemajām Šveices nodokļu likmēm. Reuters

Petula Klārka

Britu dziedātāja, kas visplašāk pazīstama ar savu 60.gadu hitu "Downtown", uz dzīvi Ženēvā kopā ar vīru, publicistu Klodu Volfu pārcēlās 2007.gadā. Kaut arī zvaigznei jau ir 80, nekas neliecina, ka viņa plānotu doties pensijā, jo janvāri laida klajā jaunāko albumu "Lost In You".


Написать комментарий