J.Viļums: Ārkārtas situāciju Daugavpils novadā vajadzēja izsludināt daudz agrāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ūdens līmenis Daugavā Daugavpils apkārtnē pēdējās dienās samazinās, 29.aprīlī beigsies pirms nedēļas Daugavpils novadā izsludinātais ārkārtas stāvoklis. Līdz ar ūdens atkāpšanos kļūst acīmredzami stihijas radītie zaudējumi.    

Saeimas deputāts no Latgales Juris Viļums paziņoja portālam Gorod.lv, ka, viņaprāt, ārkārtas stāvokli novadā vajadzēja izsludināt daudz agrāk, kad vietējie varas pārstāvji ierosināja to pirmo reizi – 19.aprīlī.  

J.Viļums izteica cerību, ka vietējie varas pārstāvji izdarīs visu nepieciešamo gan ārkārtas stāvokļa laikā, kad pēc tam. Runājot par kompensāciju, kuru pašvaldības plāno saņemt no valsts, deputāts atzīmēja, ka valsts pienākums esot atbalstīt pašvaldības ārkārtas stāvokļa laikā, bet pēc minētā stāvokļa atcelšanas – turpināt risināt saimnieciskos jautājumus.

Šī gada plūdu radīto zaudējumu precīzs apmērs pagaidām nav zināms, tādēļ J.Viļums nevarēja ziņot, kāds būšot valsts palīdzības apjoms. Atbildot uz jautājumu par to, vai Daugavpilij varētu tikt iedalīts finansējums jaunā dambja būvēšanai, J.Viļums atbildēja, ka dambja būvēšana būšot iespējama, ja vietējo varas pārstāvju argumenti būs pārliecinoši un neapstrīdami.


Написать комментарий