Tūrisma konferences noslēgumā tika parakstīts sadarbības līgums ar Armēnijas uzņēmumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

II Starptautiskās tūrisma konferences, kura norisinājās Daugavpilī 25. un 26.aprīlī, noslēgumā tika apbalvoti 2012.gada tūrisma sezonas populārāko tūrisma mītņu un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sektora pārstāvji, kā arī notika līguma parakstīšana starp Daugavpils universitāti un Armēnijas uzņēmumu „Uniekofor” par sadarbību vides jomā.

Goda raksti tika pasniegti viesnīcai „Latgola”, viesnīcai „Dinaburg”, viesu mājai „Villa Ksenija”, restorānam „Gubernators”, SIA „Mežvidi”. Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska atzīmēja, ka minētās iestādes netika izvēlētas konkursa gaitā, tā esot pašvaldības pateicība par sadarbību un darba augsts novērtējums.

Pateicības vārdi tika izteikti arī, DU parakstot sadarbības līgumu ar Armēnijas uzņēmumu, kas darbojas vides jomā un specializējas arī rūpniecības teritoriju attīrīšanā no dažāda veida piesārņojuma. DU rektors Arvīds Barševskis paziņoja, ka ar firmas prezidentu iepazinās Investīciju foruma ietvaros, kas norisinājās Daugavpilī, un šobrīd sakaru uzturēšanas rezultātā tiek parakstīts līgums par sadarbību kultūras, izglītības un zinātnes jomā. A.Barševskis atzīmēja, ka līgums pierāda, ka Daugavpils ir rūpniecības pilsēta, kā arī kultūras un zinātnes centrs.

Savukārt Armēnijas firmas prezidents atzīmēja, ka sadarbības līgums ar DU ir pirmais līgums starp brālības pilsētām (Daugavpili un Alaverdi), pirmais investīciju projekts no Alaverdi pilsētas puses. Saskaņā ar līgumu, no Armēnijas uz mūsu pilsētu brauks studēt studenti, bet uzņēmums „Uniekofor” vienošanās ietvaros plāno uzsākt lielu būvniecības projektu Daugavpilī, aktīvi piedaloties Daugavpils attīstībā. 

Divu dienu konferences noslēgumā viesi dalījās iespaidos par šo pasākumu, akcentējot uzmanību uz tā, kas, viņuprāt, varētu kavēt tūrisma attīstību Daugavpilī, ierosināja dažādus variantus, kā varētu uzlabot nākamās konferences norisi.

Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska pateicās viesiem par dalību konferencē un izteiktām domām, atzīmēja, ka viss iecerētais tika īstenots un izteica cerību, ka viesi stāstīs par šo pasākumu citās valstīs, kas būšot labākā Daugavpils reklāma. 

Preses konferences gaitā L.Jankovska paziņoja, ka konferences rīkotāji sasniedza izvirzītos mērķus un organizēja interesantu pasākumu. „Viesi sarunāja tikties trešajā tūrisma konferencē, kas pierāda, ka šāda veida pasākumi ir nepieciešami, kas tie interesē cilvēkus un pilsēta kļūst populārāka”, atzīmēja priekšsēdētājas vietniece.


Написать комментарий