Festivāls „Jazz Joy Spring” Daugavpilī noslēdzās ar Diānas Pīrāgs dziesmām un dejām Latīņamerikas ritmos

foto:lat.gorod.lv
foto:lat.gorod.lv

Sestdien, 27.aprīlī, Vienības namā notika XIII Starptautiskā džeza festivāla „Jazz Joy Spring 2013” noslēguma koncerts, kas pulcēja viesus no visām pasaules malām.

Triju dienu laikā džeza cienītāji varēja izbaudīt kvalitatīvu mūziku lielisko dziedātāju un mūziķu izpildījumā.

Festivālu atklāja džeza „zvaigzne” – slavenā japāņu pianiste un dziedātāja Keiko MakNamara. Tā nav viņas pirmā vizīte uz Daugavpili, kas piesaista dziedātāju ar daudzpusīgumu, eiropeisku attieksmi, sirsnīgiem un atklātiem iedzīvotājiem. Keiko daudz ceļo un bieži maina dzīvesvietu, dzīvojot gan Japānā, gan ASV, gan Zviedrijā, daudz uzstājas un laiž klajā diskus.  Katra viņas uzstāšanās dāvā skatītājiem pozitīvas emocijas un labu noskaņojumu.

Pēc vienas no pasākuma rīkotājām Irinas Grīnbertes domām, viss iecerētais tika īstenots. Gatavošanās festivālam notika divus gadus. Īpaši uzaicinātu viesu vidū bija vairāki pazīstami kolektīvi, piemēram, Maskavas džeza kvintets Mihaila Sudžana vadībā (Krievija), bigbends „Sigulda”, NBS Orķestra diksilends (Rīga) Ojāra Spilas vadībā, LKC džeza studija, Daugavpils 13. vidusskolas diksilends Arnolda Grīnberta vadībā un Daugavpils Mūzikas vidusskolas diksilends Romāna Saikovska vadībā.

Tāpat divu dienu laikā vakaros visi interesenti varēja apmeklēt muzikālās interpretācijas „Jam-session”, kuras notika Vienības namā uz balkona.

Festivāla noslēgumā ar skaistu uzstāšanos skatītājus iepriecināja Maskavas džeza kvintets un pazīstamā jaunā dziedātāja Diāna Pīrāgs. Viņas programma Latīņamerikas ritmos, kas tika izpildīta pūtēju orķestra „Daugava” pavadībā, nevienu neatstāja vienaldzīgu. Tie bija īstie mūzikas svētki.

Diāna pārsteidza ar enerģiskumu, labu noskaņojumu un ugunīgām dziesmām un dejām, izpelnoties lielus aplausus, bet dziesmu „Besame Mucho” skatītāji dziedāja līdzi. Par uzstāšanos rozīnīti kļuva vēl viens pārsteigums: Diāna Pīrāgs nodejoja ar savu vīru francūzi Frenku Cesto. Jāatzīmē, ka viņa jau sen dejo Latīņamerikas dejas un piedalās dažādos konkursos.

Nākamais džeza festivāls paredzēts pēc diviem gadiem – 2015.gadā.



Написать комментарий