Līvānus apmeklēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Latvijā

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Diplomāte tikās ar novada iedzīvotājiem Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā, kā arī ar vidusskolēniem Līvānu 1.vidusskolā, ziņo Līvānu pašvaldības portāls. 

Viņa pārrunāja jautājumus, kas skar Eiropas Komisijas darbību Latvijā, kā arī skaidroja jautājumu par Eiro ieviešanas nozīmi Latvijai. Bibliotēkai un skolai I.Šteinbuka dāvāja grāmatas, Eiropas kartes un izglītojošus materiālus.

“Šis visā Eiropā ir Eiropas pilsoņu gads, kad sarunām ar cilvēkiem, viņu tiesību un iespēju skaidrošanai ES iestādes pievērš sevišķu uzmanību. Latvijā, gatavojoties pievienoties eirozonai, atklātai, godīgai sarunai ir sevišķi liela loma. Es priecājos par katru iespēju tikties ar cilvēkiem un atbildēt uz viņu jautājumiem, jo tikai tā iespējams mazināt skepsi, ko daudzi jūt pret ES,” teic I.Šteinbuka.

Savukārt kopā  ar Līvānu novada pašvaldības vadību I.Šteinbuka apmeklēja Latgales mākslas un amatniecības centru, uz kurieni plūdu dēļ devās laivās.

Latgales mākslas un amatniecības centrā augstā viešņa noklausījās pašvaldības pārstāvju sagatavotu prezentāciju par pēdējo gadu laikā realizētajiem Eiropas Savienības projektiem. EK pārstāvniecības vadītāja apskatīja jauno Līvānu stikla muzeju un ekspozīciju „Amatnieki Latgalē 19. un 20.gadsimtā”, kā arī degustēja Līvānu firmas ēdienu „Dubnas un Daugavas akmeņi”.

Pēc tikšanās I.Šteinbuka atzina, ka tā devusi pārliecinošu priekšstatu par to, ka ES fondu pieejamais finansējums ir izlietots lietderīgi un cilvēkiem noderīgi – ieguldot skolās, ielās, pagalmos, sakārtotā ūdenssaimniecībā un citās vajadzīgās lietās. Tieši apmeklējot reģionus, iespējams novērtēt īsto atdevi, kas gūta no ES finansētajiem projektiem, atzina viešņa.

Vizītes noslēgumā I.Šteinbuka izteica pateicību par silto uzņemšanu un lieliskajiem iespaidiem, kas gūti Līvānos.


Написать комментарий