Latvijas bijušais prezidents: Iesaku visiem daugavpiliešiem apmeklēt M.Rotko mākslas centru, lai izjustu šo vietu un lepotos ar savu pilsētu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

M.Rotko mākslas centra atklāšanas ceremonijā ieradušos vairāku īpaši uzaicinātu viesu vidū bija arī Latvijas bijušais prezidents Valdis Zatlers, kurš pastāstīja portālam Gorod.lv par saviem iespaidiem.

Pēc bijušā valsts prezidenta vārdiem, dažu pilsētnieku aizspriedumainā attieksme pret mākslas centu ar laiku pazudīs. „Ne velti saka, ka ne ar maizi vien cilvēks ir paēdis, un cilvēks jūtas labi, kad domā pozitīvi un pozitīvi uztver visu apkārt notiekošo.

Daugavpils cietoksnim ir ļoti bagāta vēsture un tas ir pelnījis kļūt par slaveno objektu, kurā atrodas Eiropas nozīmes mākslas centrs. Manuprāt, tas ir tikai sākums, jo jūsu Cietoksnis ir pilsēta pilsētā. Redzu piepildījušos sapni: Daugavpilī būs sava Vecpilsēta, kuru apmeklēs gan tūristi, gan vietējie iedzīvotāji, līdzīgi kā tas ir Vecrīgu, pat ja tur nedzīvo daudz cilvēku, tā piesaista.

Kā valsts prezidents biju šeit pirms pieciem gadiem, kad bija izstrādāts tehniskais projekts. Ēkā bija mitrs un tumšs, bet cilvēki, kuri vadīja ekskursiju, ar lielu siltumu un entuziasmu stāstīja par to, kas šeit tiks paveikts. 

Šodien redzu, ka viss tika īstenots, un ir sajūta, ka šis lieliskais mākslas centrs Arsenāla ēkā ir bijis vienmēr. Bet mēs zinām, ka tā nav patiesība, tas tika radīts krīzes laikā un, manuprāt, tas daudz izsaka par jūsu pilsētu. Cilvēki, kuri šajā grūtajā laikā spējuši izveidot kaut ko tādu, ir spējīgi uz visu un zina, ko vēlas. Laba nākotne nav iespējama bez prieka un iedvesmas. Tas, kāda būs jūsu pilsēta pēc 100 gadiem, ir atkarīgs no daugavpiliešiem, man nav šaubu, ka jūsu pilsēta kļūs vēl skaistāka.

Iesaku visiem daugavpiliešiem apmeklēt M.Rotko mākslas centru, lai izjustu šo vietu un lepotos ar savu vēsturi un pilsētu. Manuprāt, jūsu Cietoksnis ir tikpat nozīmīgs vēsturisks mantojums, kā Ēģiptes piramīdas”, paskaidroja Valdis Zatlers


Написать комментарий