“Koru karos 3” līksmo un uzvar Rēzeknes koris

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

TV šova "Koru kari 3" finālā uzvaru un galveno balvu – 10 tūkstošus eiro – izcīnīja Normunda Zuša vadītais Rēzeknes Zaļo pakalnu koris. Deviņas nedēļas ilgušo koru karu uzvarētāji balvu ziedos Rēzeknes slimnīcas Dzemdību nodaļai, raksta "kasjauns.lv".

Finālā, izpildot pa trim dziesmām, cīnījās divi kori: Cēsu Karmīnkrāsas karoga koris ar vadītāju Martu Kristianu Kalniņu un Normunda Zuša vadītais Rēzeknes Zaļo pakalnu koris. Lai arī cīņa bija spraiga, žūrijas vērtējumi visaugstākie, lielāku skatītāju mīlestību un atbalstu iemantoja, un uzvaru guva rēzeknieši.


Kori finālā izpildīja vienu jaunu un divas jau iepriekš dzirdētas kompozīcijas. Rūpīgi izstrādātos priekšnesumus vērtēja jau ierastā žūrija – diriģents Edgars Vītols un dziedātāja Ieva Kerēvica, kā arī pieaicinātā žūrijas pārstāve, dziedātāja Laima Vaikule.

Tieši žūrija šoreiz pārsteidza visvairāk. Lai arī notika fināls un vērtējumam, pēc loģikas, vajadzēja būt visbargākajam, žūrija kā sazvērējusies teica tikai un vienīgi pozitīvus vārdus. Viņi arī lika visaugstākās atzīmes – desmitniekus, tādējādi ļaujot skatītājiem izlemt, kurš koris šajās deviņās nedēļās bijis tas labākais.

Arī pārējie, jau iepriekš izbalsotie kori, šajā vakarā bija kopā ar finālistiem un priecēja ar priekšnesumiem. Uzstājās arī Laima Vaikule un šova vadītājs, dziedātājs Lauris Reiniks. Viņš ar koru dalībniekiem vienojās ritmiskos deju soļos, dziedot savu jaunāko dziesmu "Kokosrieksts".

Uzvarētāji galveno balvu ziedos labdarībai, novirzot Rēzeknes slimnīcas dzemdību nodaļas inkubatorā esošajiem bērniņiem, kuri nākuši pasaulē pirms laika.


Написать комментарий