Gaigalavas ciemā tiks īstenots ES EZF projekts «Apgūsti zvejniecību – rotaļājoties!»

foto: rezeknesnovads.lv
foto: rezeknesnovads.lv

8.aprīlī tika saņemts lēmums par Eiropas Savienības EZF projekta „Apgūsti zvejniecību - rotaļājoties!” Nr.12-01-ZL20-Z401102-000007 īstenošanas atbalstu, informē Rēzeknes novada portāls.

Projektu līdz 30. augustam realizēs lauku iedzīvotāju atbalsta biedrība „Svētenis”. Projekta mērķis ir izveidot maza mēroga infrastruktūras objektu, tas ir, ar zvejniecības elementiem noformētu, mūsdienīgu, drošu un daudzfunkcionālu bērnu rotaļu laukumu Gaigalavas pagasta Gaigalavas ciemā, lai saglabātu šīs ciema apdzīvotību un pievilcību, kā arī no mazotnes bērniem popularizētu zvejniecības nozari.

Projektā plānots izveidot rotaļu laukuma aprīkojumu, kurš sastāvēs no 12 rotaļu elementiem, tai skaitā sešām dažāda veida šūpolēm, diviem rotaļu kompleksiem, vingrošanas kompleksa, karuseļa, smilšu kastes un smilšu laukuma.

Realizējot projektu tiks izveidots bērniem tīkams, ar zvejniecības elementiem noformēts, drošs, daudzfunkcionāls un mūsdienīgs rotaļu laukums Rēzeknes novada Gaigalavas pagasta Gaigalavas ciemā – teritorijā, kura atrodas blakus ēkai, kurā ir pagasta trenažieru zāle, Gaigalavas pamatskolas ēdnīca un Gaigalavas pirmskolas izglītības iestāde.

Biedrība „Svētenis” tika izveidota 2010.gada sākumā, lai īstenotu savu biedru ieceres un mērķus, kas definēti biedrības statūtos, izmantojot piedāvātās dažādu Eiropas Savienības fondu iespējas, piesaistot resursus savu ideju īstenošanai. Biedrībā apvienojušies pagasta iedzīvotāji ar kopīgiem mērķiem un interesēm, kuri ir gatavi paši piedalīties sava pagasta sabiedriskās dzīves, apkārtējās vides veidošanā, sakārtošanā un tradīciju kopšanā.

Šis ir jau biedrības otrais atbalstītais projekts. Projekta kopējais budžets ir 14 266,54 LVL, kuru veido 90% ES Eiropas Zivsaimniecības fonda (EZF) un 10% Rēzeknes novada pašvaldības Gaigalavas pagasta pārvaldes finansējums.

Ja visi darbi noritēs pēc plāna, tad bērnu rotaļu laukumu plānots atklāt jau augustā.


Написать комментарий