A.Aizbalts: Ārkārtas stāvolis Daugavpils novadā netiks pagarināts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts paziņoja portālam Gorod.lv, ka ūdens līmenis Daugavā pakāpeniski samazinās, sakarā ar ko ārkārtas stāvolis Daugavpils novadā, visdrīzāk, netiks pagarināts.

Saskaņā ar operatīviem datiem, pirmdien, 29.aprīlī, plkst.9:00 ūdens līmenis upē bija 7,26 metri. A.Aizbalts atzīmēja, ka vasarnīcu ciematu „Kooperators”, „Ļubasti” un „Maļutki” iedzīvotāji atrodas drošībā. Ūdens ir atkāpies arī no dažiem autoceļiem, kuros drīz tiks atjaunota satiksme.

Plūdu radītos zaudējumus varēs konstatēt, kad ūdens līmenis samazināsies vismaz līdz 5 metriem. Aleksandrs Aizbalts atzīmēja, ka visvairāk esot cietusi infrastruktūra, dzīvojamais fonds cietis vismazāk, tomēr vasarnīcu ciematu „Kooperators”, „Ļubasti” un „Maļutki” iedzīvotāju zaudējumi būs visai lieli.

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka pagaidām nav precīzi zināms, kāda zaudējumu daļa tiks kompensēta Daugavpils novadam – šī attiecība var būt 70% pret 30% vai 60% pret 40%.  Tomēr jāatzīmē, ka tiks segti to iedzīvotāju zaudējumi, kuri deklarēti Daugavpils novada teritorijā. Valsts plāno kompensēt 50% no privātīpašnieku zaudējumiem.

Sakarā ar to, ka no piektdienas, 26.aprīļa, līdz pirmdienai, 29.aprīlim, ūdens līmenis Daugavā samazinājās par 60 cm, A.Aizbalts prognozē, ka ūdens varētu atkāpties tuvāko divu nedēļu laikā, atkarībā no laikapstākļiem.


Написать комментарий