Aprīļa pēdējās dienās Daugavpilī gaidāms silts un skaidrs laiks, maija sākumā – lietains

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aprīļa pēdējās dienās Daugavpilī saglabāsies nosacīti silts laiks bez nokrišņiem. Saskaņā ar pēdējo informāciju, pagājušās nedēļas beigās solītais vasarīgi siltais laiks pagaidām nav gaidāms, bet gaisa temperatūra aprīļa beigās un maija sākumā būs +15...+17 grādi dienā un +6...+9 grādi naktī.

Jāatzīmē, ka 2013.gada pavasara otrais mēnesis Latvijā ir aukstākais aprīlis kopš 2003.gada, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati:  aprīļa vidējā gaisa temperatūra šogad ir aptuveni +4 grādi, savukārt ilggadējā vidējā gaisa temperatūra ir +4,9 grādi pēc Celsija.

Vairākās vietās Latgalē tika pārspēts aprīļa biezākās sniega segas rekords, iestājoties siltam laikam, sniegs strauji kusa, kas noveda pie plūdiem un ārkārtas stāvokļa izsludināšanas Daugavpils novadā.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm, maijā gaidāmi normai atbilstošie laikapstākļi: saglabāsies saulains un silts laiks. Tomēr maija pirmajā nedēļā mūsu reģionā naktīs tiek prognozēta salna, bet mēneša vidū gaiss Daugavpilī iesils līdz +20 grādiem. Iespējams, nokrišņu daudzums nedaudz pārsniegs normu, gaidāms arī pirmais pērkona negaiss.

Maija pirmajās dienās Daugavpilī gaidāms lietains laiks, bet pareizticīgo Lieldienu svētdienā prognozē saulainu, skaidru un siltu laiku: gaiss iesils līdz +18 grādiem.

Jāatzīmē, ka vissiltākais laiks aprīlī Daugavpilī bija 2000.gadā, kad mēneša vidējā gaisa temperatūra sasniedza +9 grādus.


Написать комментарий