Daugavpils novadā Lielajā talkā piedalījās vairāk nekā 2 000 cilvēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, sestdien, 27.aprīlī, Latvijas iedzīvotāji piedalījās Lielajā talkā, šīs akcijas ietvaros Daugavpils novadā talkoja vairāk nekā 2 000 cilvēku, kuri savāca vairāk nekā četrus tūkstošus maisu ar atkritumiem.

Pēc Daugavpils novada domes dabas parka „Daugavas Loki” nodaļas vadītāja Jāņa Silova vārdiem, novada teritorijas sakopšanā piedalījās visi pagasti. Dienas garumā novada iedzīvotāji savāca atkritumus gar autoceļiem, pie skolām, dīķiem, bērnu rotaļu laukumiem un sporta laukumiem, kapsētām, stāvlaukumiem u.c, kā arī labiekārtoja vidi, iestādot 94 jaunus kokus un 145 krūmājus. Tāpat akcijas ietvaros Dubnas pagastā tika uzstādītas piecas ceļa zīmes ar ciematu nosaukumiem.

J.Silovs atzīmēja, ka talkā piedalījās Daugavpils novada dažāda vecuma iedzīvotāji – gan sākumskolas skolēni un jaunieši, gan pieaugušie, vecākajam no kuriem bija 92 gadi. Savukārt visvairāk atkritumu bija savākts Kalkūnes pagastā – 650 maisi. Lielās talkas rīkotājus iepriecināja Daugavpils Latviešu kultūras biedrības 26 brīvprātīgo palīdzība, kuri ir pastāvīgi akcijas dalībnieki Daugavpils novadā.

Pēc J.Silova domām, neskatoties uz to, ka plūdu un laikapstākļu dēļ tika sakopta mazāka teritoriju platība, Lielā talka Daugavpils novadā pagāja veiksmīgi, teritorijas labiekārtošana darbi tiks turpināti arī turpmāk.


Написать комментарий