Sīrijas premjers izdzīvo pēc atentāta mēģinājuma

foto: newsru.com
foto: newsru.com

Sīrijas premjerministrs Vaels al Halaki izdzīvojis pēc tam, kad viņa automašīna tika uzspridzināta Sīrijas galvaspilsētā Damaskā, vēsta BBC. Rietumu Mezehas rajonā bija vērsts uzbrukums pret Halaki konvoju, ziņoja vietējā televīzija.

Atsaucoties uz Apvienotās karalistes aktīvistu grupu, Sīrijas Cilvēktiesību observatoriju, ziņu aģentūra AFP ziņo, ka nogalināts ir premjera Halaki miesassargs. Pagaidām nav zināms, vai spridzeklis bija domāts kā mērķēts uzbrukums Sīrijas premjeram, vai arī tas bija kāda pašnāvnieka – spridzinātāja darbs.

Kā ziņo vārdā nenosaukta Sīrijas amatpersona, mašīnas sprādzienu izraisīja bumbas eksplozija, kas atradās zem novietotās automašīnas. Pēc Sīrijas valsts televīzijā ziņotās informācijas, sprādziens noticis kādā noslogotā ceļu krustojumā. Video novērošanas kamerās redzams, kā ugunsdzēsēji centušies apdzēst degošās automašīnas atlūzas.

Mezeha ir valdības kontrolēta militārā lidosta, kas ir būtiska valstī pastāvošā režīma aizsardzībai. Sīrijā nemieri notiek jau mēnešiem ilgi, taču neviena puse nespēj gūt virsroku. Pagaidām nav skaidrs, kurš uzņemsies atbildību par pirmdien notikušo uzbrukumu.


Написать комментарий