Aptauja: Krievija – laimīgo cilvēku zeme

foto: zyalt.livejournal.com
foto: zyalt.livejournal.com

Vairums krievu (77%) ir apmierināti ar savām dzīvēm, liecina jauna aptauja, kuru Krievijā publiskojis valstij piederošais sabiedriskās domas pētnieks VTsIOM, raksta RIA Novosti.

Aptauja liecina, ka krievu vispārējā apmierinātība ar dzīvi palielinājusies no 67%, kas tika reģistrēti 2011. gadā. Jaunākais rādītājs ir tāds pats kā 2008. gada marta aptaujas rezultāts. Augstālais laimes līmenis (82%) tika reģistrēts pagājušajā gadā.

Lielākā daļa krievu (87%), kuri norādīja, ka ir laimīgi, bijuši vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Augsti izglītoti krievi veido 84% no laimīgajiem respondentiem, un 82% no tiem, kuri ir apmierināti ar savām dzīvēm, mitinās Maskavā. 

Astoņpadsmit procenti respondentu atzinuši, ka ir nelaimīgi.

Tāpat kā iepriekšējos apsekojumos krievi, kuri norādījuši, ka ir apmierināti, saistījuši laimes sajūtu ar savas ģimenes labklājību (29%). Aptuveni 18% prieku atrod savos bērnos un mazbērnos un 17% norādījuši, ka dzīvē viņiem ir veicies. 10% kā laimes sajūtas iemeslu minējuši labu darbu. 6% ir apmierināti ar dzīvi, jo viņi un viņu ģimenes locekļi ir veseli. Kā galveno iemeslu, kāpēc jūtas nelaimīgi, 19% minējuši nabadzību.

Aptaujā piedalījušies 1600 respondenti laika posmā no 20. līdz 21. aprīlim 42 Krievijas reģionos.


Написать комментарий