I.Zvonkova: Daugavpils bezdarbnieki kļuvuši uzmanīgāki, uzsākot komercdarbību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nodarbinātības valsts aģentūras nodarbinātības organizatore programmā „atbalsts komercdarbības vai pašnodarbinātības uzsākšanai” Ilona Zvonkova paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils bezdarbniekiem šogad ir iespēja saņemt valsts finansējumu savu biznesa ideju īstenošanai.

Jāatzīmē, ka NVA jau vairākus gadus īsteno programmu, kuras ietvaros bezdarbnieki ar speciālistu konsultāciju palīdzību var uzrakstīt biznesa plānu un saņemt finansējumu tā īstenošanai. Šogad programmas ietvaros biznesa projektus varēs izstrādāt 120 bezdarbnieki, 40 perspektīvākie projekti saņems finansiālu atbalstu.

Pēc I.Zvonkovas vārdiem, Daugavpilij šīs programmas ietvaros šogad iedalītas 6 vietas. Iepriekš pieteikušies cilvēki jau saņēma norīkojumus pie konsultantiem un 6 nedēļu laikā izstrādās biznesa plānus. Programmas dalībniekiem paredzētas 20 bezmaksas konsultācijas ar speciālistiem un jūlija beigās izstrādātie projekti tiks nodoti neatkarīgo ekspertu novērtējumam.

Nodarbinātības organizatore atzīmēja, ka sagatavot visu nepieciešamo dokumentāciju tik īsā laikā ir sarežģīti, pat, ja cilvēkam ir laba izglītība, tādēļ programmas dalībniekiem jābūt pacietīgiem un apveltītiem ar atbildības sajūtu. Turklāt prakse liecina, ka Daugavpils bezdarbnieku pūles nav veltīgas: 5 gadu laikā programmas ietvaros finansējums tika piešķirts 18 biznesa projektiem, kuri šobrīd jau ir īstenoti. Daugavpilī aktuālās darbības jomas ir pakalpojumu sniegšana, tostarp grāmatveža pakalpojumi, bērnu audzināšana un apmācība, valodu pasniegšana, mēbeļu restaurācijas pakalpojumi, pakalpojumi mākslas un dizaina jomā, pasākumu rīkošana.

I.Zvonkova atzīmēja, ka pilsētas bezdarbnieku vidū pēdējā laikā šajā programmā ieinteresēto cilvēku skaits sarūk, tomēr tas liecina nevis par viņu pasivitāti, bet par to, ka cilvēki kļuvuši uzmanīgāki un apzinās atbildību. Arī šoreiz sākotnēji bija pieteikušies 13 interesenti, daudzi no kuriem neuzsāka biznesa plāna izstrādi, jo izvērtēja savas iespējas un programmas prasības.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar programmas noteikumiem, labāko ideju izstrādātāji saņems 2 tūkstošus latus attīstībai, un pusgada laikā – 200 latus ik mēnesi. Izveidotajai SIA vai dibinātajam IK jādarbojas vismaz 2 gadu laikā.
 


Написать комментарий