Ķīlis pēc demisionēšanas plāno nodarboties ar analīzi un stratēģiskiem risinājumiem

foto: bnn-news.com
foto: bnn-news.com

Demisionēt nolēmušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis pēc amata atstāšanas plāno nodarboties ar to, ko vislabāk prot – analīzi un stratēģiskiem risinājumiem, savā sociālas vietnes Twitter kontā vēsta ministrs.

«Es nekur nepazūdu un beidzot varēšu darīt, ko labi māku - analīze un stratēģiski risinājumi. Arī idiotus tagad tiešajā ēterā tā varēšu saukt,» Twitter raksta R. Ķīlis. Arī sarunā ar Latvijas Radio ministrs norādīja, ka nākotnē varētu veidot domnīcu, kurā politiķi varētu smelties idejas savam darbam.

R. Ķīlis sacīja, ka tā būtu klasiska domnīca – ideju bāze, kas nodarbotos ar pētījumiem. Arī izglītības jomā, visticamāk, R. Ķīlis paliks. «Izglītība ir tā joma, kurā es skatītos nopietni,» sacīja ministrs.

Sarunā ar radio R. Ķīlis arī pauda, ka redz vairākus būtiskus uzdevumus, kurus viņš ir paveicis dažādos izglītības sektoros. Augstākajā izglītībā ir ieviesta sistēma, kurā Latvijas augstskolām ir paredzēts savas jaunās mācību programmas akreditēt starptautiskā līmenī. Līdz ar to vairs nav iespējams ieviest nekvalitatīvas programmas, norādīja R. Ķīlis.

Kā otru paveikto uzdevumu R. Ķīlis minēja pamatu ielikšanu, lai uzlabotos profesionālās izglītības līmenis. Treškārt, ir izstrādāta skolotāju motivācijas programma, kurā esot apvienota gan skolotāju darba kvalitātes un radošuma uzlabošana, gan atalgojuma palielināšana. Ceturtkārt, ir uzlabota Izglītības un zinātnes ministrijas darbība.

Db.lv jau vēstīja, ka veselības problēmu nomāktais izglītības un zinātnes ministrs ir gatavs demisionēt, ja tiks nodrošināta viņa iesākto reformu pēctecība, pēc Reformu partijas (RP) frakcijas un valdes sēdes žurnālistiem paziņoja Ķīļa padomnieks Reinis Tukišs.

Savukārt RP Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Edmunds Demiters pastāstīja, ka RP atbalsta frakcijas priekšsēdētāja Vjačeslava Dombrovska kandidatūru šim amatam.

Tikmēr Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete no izglītības un zinātnes ministra amata iespējamā pretendenta V. Dombrovska vēlas argumentēti un stingri vadītu diskusiju, kas ministrijā ir un, kas nav paveikts.

Sarunā telekompānijas LNT raidījumā 900 sekundes I. Druviete norādīja, ka viņa vēlētos, lai Reformu partija novērš koalīcijas līguma pārkāpumu, kas notika iesniedzot, valsts sekretāru sanāksmē Augstskolu līguma grozījumu saistībā ar augstskolās lietojamajām valodām - paredzot noteikti plašāku svešvalodu lietojumu.

I. Druviete pauda, ka šis likuma projekts noteikti būtu jāatsauc, lai varētu sākt darbu pie daudz svarīgākiem jautājumiem.


Написать комментарий