Kalkūnes pagastā tiek veikti infrastruktūras atjaunošanas darbi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kalkūnes pagasts atrodas Daugavpils novada septiņu plūdu skārto pagastu sarakstā. Kalkūnes pagasta pārvaldes apsaimniekošanas daļas vadītājs Anatolijs Mackevičs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pagastā no plūdiem ir cietušas piecas mājas, viena ģimene bija evakuēta.

Tāpat teritorijā, kas bieži vien tek applūdināta, atrodas ap 40 dārzkopības sabiedrības māju, kurās cilvēki nav deklarēti.
Pēc apsaimniekošanas daļas vadītāja vārdiem, pagastā bija applūduši trīs autoceļi: Kupišķi – Svente, Kupišķi – Randene un apkārtceļš. Šobrīd divas no tām ir atjaunotas, trešajā – apkārtceļā – tiek veikti atjaunošanas darbi.

Kā arī pagasta ceļos Dārza ielā Randenē, Kalkūnes ielā un Ķieģeļu ielā veikts bedrīšu remonts, tādēļ tās ir satiksmei atvērtas. Satiksmei atvērts ir arī ceļa posms Mičurinietis-Celtnieks, kurā veikti greidēšanas darbi. Tiek izlemts jautājums par ceļu būvdarbiem Zemnieku ielā, kur plūdu dēļ tika bojāts asfalta segums.

A.Mackevičs atzīmēja, ka šobrīd ir grūti runāt par zaudējumu apmēru, saskaņā ar pašreizējiem aprēķiniem, zem ūdens atrodas ap 10 km ceļa, tādēļ zaudējumi ir nopietni. Pēc viņa vārdiem, Kalkūnes pagasts ir pateicīgs Daugavpils novada domei, bez kuras palīdzības pagasta pārvalde netiktu galā ar stihijas izraisīto situāciju.


Написать комментарий