Daugavpilī sākušies pilsētas apzaļumošanas darbi, bet lielā līgavas pušķa pie Dzimtsarakstu nodaļas nebūs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nedēļas laikā Daugavpilī tiek veikti pilsētas apzaļumošanas darbi. Pirmās puķes – sniegpulkstenītes, nomainīs atraitnītes, kuras ziedēs paralēli tulpēm un citām pavasara puķēm.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova pastāstīja, ka speciālisti esot ieplānojuši apzaļumošanu tādā veidā, lai šajā sezonā puķes tiktu nomainītas divas reizes: šobrīd iestādītas pavasara puķes jūnijā nomainīs pret vasaras puķēm, kuras savukārt tiks nomainītas rudenī.

Tiek plānots, ka šogad pilsētas parkos un skvēros, kā arī laukumā un apļveida krustojumos tiks uzstādītas tās pašas puķu konstrukcijas, kas pērn. Vienības laukumu atkal rotās no puķēm izveidotais pilsētas ģerbonis: konstrukcija jau esot uzstādīta. 

Atgādināsim, ka Departamenta speciālisti ierosināja vairākas interesantas idejas pilsētas apzaļumošanai, kuru īstenošana būs atkarīga no budžetā esošā finansējuma. Portālam Gorod.lv kļuvis zināms, ka budžetā līdzekļi paredzēti tehniskā projekta izstrādei Baznīcas skvēra labiekārtošanai, bet lielā līgavas pušķa uzstādīšanai pie Daugavpils pilsētas domes Dzimtsarakstu nodaļas šogad līdzekļi, visdrīzāk, netiks iedalīti. 


Написать комментарий