Braukšanas maksas atvieglojumi mazdārziņu sezonā

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Saskaņā ar Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 11 „Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rēzeknes pilsētas sabiedriskajā transportā”, visu mazdārziņu sezonas laiku, no 1. maija līdz 30. septembrim pilsētas pensionāri SIA „Rēzeknes satiksme” autobusos varēs braukt ar atlaidi, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Kā informē informē Pilsētas saimniecības pārvalde satiksmes organizācijas inženiere-ekonomiste Tatjana Botušanska, Rēzeknes pensionāri, uzrādot autobusa vadītājam Rezeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes pensionāru dienas centra izsniegto apliecību, varēs maksāt par braucienu tikai 20 santīmus, kā arī joprojām var iegādāties mēnešbiļetes ar 50 % atlaidi.

Jāatgādina, ka pensionāri, kas vecāki par 75 gadiem un kuru dzīvesvieta deklarēta Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, uzrādot SIA „Rēzeknes satiksme” pensionāru braukšanas apliecību, var jebkurā laikā braukt pilsētas sabiedriskajā transportā pa visiem pilsētas maršrutiem bez maksas.

Tāpat bez maksas pilsētas sabiedriskajā transportā var braukt Rēzeknē deklarēto daudzbērnu ģimeņu bērni un pirmskolas vecuma bērni (kuri saņēmuši atlaides apliecinošu dokumentu), bet sākot ar 1. maiju bezmaksas braukšana pilsētas sabiedriskajā transportā nodrošināta arī Rēzeknes novadā dzīvojošiem pirmsskolas vecuma bērniem, kuri apmeklē pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes. Lai izmantotu šo iespēju, novadā bērniem ir jāsaņem un braukšanas reizēs jāuzrāda atvieglojumu apliecinošs dokuments, kurš tiks izsniegts pamatojoties uz izziņu, ka bērns apmeklē pilsētas izglītības iestādi.

Atgādinām, ka braukšanas atvieglojumu dokumentus pensionāri un daudzbērnu ģimeņu vecāki var noformēt un saņemt 50% braukšanas atlaides Rēzeknes pilsētas domē, 124a kab. no plkst. 10.00 līdz 14.00 no tekošā mēneša 25. datuma līdz nākamā mēneša 5. datumam. Pensionāriem, kas ir vecāki par 75 gadiem, lai saņemtu beztermiņa braukšanas apliecību, nepieciešama Pensionāru dienas centra izsniegtā pensionāra apliecība un 3x4 cm fotogrāfija. Daudzbērnu ģimeņu bērni braukšanas atlaižu dokumentus varēs saņemt, uzrādot daudzbērnu ģimenes apliecību, tās būs derīgas, kamēr būs spēkā daudzbērnu ģimenes apliecība.

Pirmsskolas vecuma bērniem braukšanas atlaižu kartes tiks izsniegtas vienu reizi gadā, uzrādot dzimšanas apliecību un izziņu par dzīvesvietas deklarāciju, kuru var saņemt Iedzīvotāju apkalpošanas centrā 124. kabinetā. Pensionāriem, daudzbērnu ģimeņu bērniem un pirmsskolas vecuma bērniem braukšanas atlaižu dokumentus var noformēt Rēzeknes pilsētas domes 103. kabinetā.
Jautājumu gadījumā var vērsties Iedzīvotāju apkalpošanas centrā (Rēzeknes pilsētas domē, Atbrīvošanas alejā 93, 124. kab., tālrunis 646 07609), pie Satiksmes organizācijas inženieres-ekonomistes Tatjanas Botušanskas (tālrunis 646 07684) vai pie SIA „Rēzeknes satiksme” tehniskā direktora Alekseja Vasiļjeva (tālrunis 646 24270).


Написать комментарий