Francūzis izrāvies no krokodila žokļiem

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

29 gadus vecais francūzis Joans Galerāns jūtas kā no jauna piedzimis– viņam izdevies izrauties no ļoti bīstamā sālsūdens krokodila žokļiem.

Rāpulis Galerānam uzbruka pie Ziemeļaustrālijas krastiem, kad francūzis, kurš pēc profesijas ir kuģa matrozis, pildīja savus darba pienākumus– peldēja uz kādu noenkurotu laivu, lai nogādātu to krastā.

Galerāns stāstījis, ka brīdī, kad viņam uzbrucis plēsoņa, viņš atradies kādus četrus vai piecus metrus no laivas. «Sajūta bija tāda, it kā mana galva atsistos pret akmeņiem. Tikai pēc brīža sapratu, ka krokodils ar zobiem sagrābis manu galvu un cenšas mani pavilkt zem ūdens,» sarunā ar ABC stāstījis francūzis, demonstrējot rāpuļa zobu atstātās rētas uz kakla. Galerāns nekavējoties atcerējies visu, ko dzirdējis par sālsūdens krokodilu paradumiem, un sapratis, ka vienīgās izredzes izdzīvot ir izmisīgi cīnīties. «Es viņam situ pa visām iespējamajām vietām, visvairāk cenšoties trāpīt pa purnu,» stāstījis Galerāns.

Šis paņēmiens devis rezultātus, un kādā brīdī, kad krokodils savu tvērienu atslābinājis, francūzim izdevies izraut galvu no tā žokļiem. «Ja rāpulis būtu bijis prāvāks, man droši vien nekādu izredžu nebūtu,» atzinis cietušais. Pēc viņa aplēsēm, krokodils bijis aptuveni divus ar pusi metrus garš, taču Austrālijas ziemeļu piekrastē nereti iespējams sastapt eksemplārus, kuru garums sasniedz sešus vai septiņus metrus.

Par laimi, krokodila zobu atstātās brūces nav bijušas īpaši dziļas, un Galerāns nav zaudējis samaņu asiņu zuduma dēļ. «Es ierāpos laivā, aizairējos līdz krastam un devos uz slimnīcu, kur man sniedza nepieciešamo palīdzību,» stāstījis francūzis. Viņš jau sazinājies ar vietējām varasiestādēm, jo vietā, kur notika krokodila uzbrukums, bieži peldoties bērni. Jāatgādina, ka pagājušā gada decembrī Ziemeļaustrālijā kādam zēnam sālsūdens krokodils uzbruka tieši peldvietā, un puisi tā arī neizdevās glābt.


Написать комментарий