Noticis XII Dienvidlatgales reģiona mūzikas skolu koru festivāls – koncerts

foto: I.Sajevska
foto: I.Sajevska

Sestdien, 27.aprīlī, Daugavpils Mūzikas vidusskolas Lielo zāli pieskandināja jauno dziedātāju balsis – norisinājās XII Dienvidlatgales reģiona mūzikas skolu koru festivāls – koncerts, portālam Gorod.lv paziņoja mācību iestādes direktore Ilona Sajevska.

Pēc Daugavpils Mūzikas vidusskolas teorijas pasniedzējas Maijas Samorodovas vārdiem, šogad festivālā piedalījās deviņi bērnu kori: koris no Aglonas I.Lazdānes vadībā, koris no Ilūkstes D.Paukštes un V.Jasmanes vadībā, Špoģus pārstāvēja koris D.Soboļevas vadībā, Krāslavu – koris O.Greckas vadībā, piedalījās arī koris no Kokneses A.Liepiņas vadībā, un Daugavpils Mūzikas vidusskolas četri koru kolektīvi J.Dakšas, E.Rucinas un J.Ustinskova vadībā.

Kori bija sagatavojuši un izpildījuši interesantas un ļoti dažādas dziesmas. Skanēja ārzemju komponistu, latviešu komponistu-klasiķu un mūsdienu komponistu mūzika.

Pēc M.Samorodovas vārdiem, par festivāla-koncerta kulmināciju kļuva Apvienotā kora uzstāšanās Daugavpils Mūzikas vidusskolas kamerorķestra pavadībā. Apvienotais koris izpildīja U.Marhilēviča dziesmu „Iedomājies” (diriģēja J.Ustinskovs), Dž.Norta „Sol-Fa Calipso” un A.Broka „Dziesmiņu par prieku”, kuru diriģēja pats A.Broks.


Написать комментарий