Katru gadu ES budžets cieš zaudējumus 1 triljona eiro apmērā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Helsinkos notika konference, kurā bija apspriesti jautājumi par finansiālajiem noziegumiem ES, vēsta portāls profi-forex.org.

Uzticības līmenis pret ES pēdējo gadu laikā pazeminājās. Somijas finanšu ministrs paziņoja, ka ES valstu budžeti cieš lielus zaudējumus, jo strauji attīstās ēnu ekonomika, cilvēki nevēlas maksāt nodokļus. Zaudējumu summa sastāda vienu triljonu eiro gadā. Dažas dienas atpakaļ Somijā publicēja materiālus, kuri skar ofšora operācijas, ieskaitot arī valsts organizācijas.

Ministre atzīmēja, ka nepieciešams veikt izmaiņas. Šo problēmu jārisina ar tirgus ekonomikas palīdzību, jo pēc tās principiem slēpties no nodokļu maksāšanas nav pieļaujams. Ministre uzskata, ka cilvēki slēpj savus ienākumus pateicoties kredītiestāžu noslēpumam, lai izvairīties no zaudējumiem, nepieciešams, lai būtu lielāka informācijas apmaiņa starpvalstu līmenī.

Atgādināsim, ka nesenā konferencē piedalījās vairākuma ES dalībvalstu finanšu ministri, to skaitā arī Eirokomisijas, Eiropas parlamenta, kā arī lielāko starptautisko organizāciju pārstāvji. Forumā notika ar nodokļu krāpšanu saistītā cīņas plāna stiprināšanas apspriede, kuru vēlāk turpināja Eirokimisija, pie tam, konferences dalībnieki aktīvi piedalījās arī starptautiskās sadarbības nozīmīguma apspriedē nodokļu sfērā.

Kā vēsta Anita Sihvola, kura ieņem Finlandes Finanšu ministrijas preses dienesta vadītājas amatu, satikšanās, kuru organizē Finlandes Finanšu ministrija un parlaments, piedalīsies Lietuvas, Luksemburgas, Norvēģijas, Slovākijas, Čehijas, finanšu ministri, kā arī Grieķijas finanšu ministra vietnieks.

Otrās sesijas laikā satikšanās dalībnieki izskatīs ar nodokļu krāpšanu saistīto cīņas plānu un starptautiskās sadarbības nozīmīgumu nodokļu sfērā Ekonomiskās sadarbības organizācijas līmenī, kā arī „Lielā divdesmitnieka” attīstības perspektīvas. Dalībnieki vērtēs arī, cik efektīvi šobrīd ir dotajā jomā pielietojamie instrumenti, ka arī apspriedīs atjaunoto sankciju perspektīvas, kuras tuvākajā nākotnē stāsies spēkā.


Написать комментарий