ASV arestē vēl trīs aizdomās turamos saistībā ar Bostonas maratona teroraktu

foto: web-mirror.net
foto: web-mirror.net

ASV tiesībsargājošās iestādes aizturējušas vēl trīs iespējamos aizdomās turamos saistībā ar traģisko sprādzienu sarīkošanu Bostonas maratona laikā, ziņo telekanāls CNN.

Zināms ka visi aizturētie ir studenti. Divi no viņiem ir no Kazahstānas un ieceļojuši ASV ar studentu vīzām, bet trešais ir ASV pilsonis.

Aizturētie ir 19 gadīgie Dias Kadurbajevs, Azamats Tazajakovs un Robels Fhilipos. Kadurbajevs un Tazajakovs esot slēpuši viena no spridzinātājiem mantas - klēpjdatoru un mugursomu, bet trešais students aizturēts par nepatiesu liecību sniegšanu federālajai amatpersonai.

Policija arī paziņojusi, ka ar aizturēšanām nekādi draudi sabiedrības drošībai nepastāv.

Jau ziņots, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. 26 gadus vecais Tamerlans naktī uz 19.aprīli zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt 19 gadus vecais Džohars vakarā tika aizturēts un šobrīd ārstējas cietuma slimnīcā.

Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.


Написать комментарий