Pasaulē labāko restorānu vada trīs brāļi

Londonā nosaukti piecdesmit pasaules labākie restorāni, ziņo ārvalstu prese. Prestižo reitingu "The World’s 50 Best Restaurants Awards 2013", balstoties uz 900 nozares ekspertu vērtējuma, veido britu žurnāls "Restaurant".

1.vieta Spānijas restorāns "El Celler de Can Roca"

фото

Restorāns atrodas Katalonijas reģiona ziemeļaustrumos, Žironā, to vada brāļi Žuans, Džuzepe un Žordi Rokas. žuans ir šefpavārs, Džuzepe - vīnzinis, bet Žordi - saldumu meistars.

фото

Jāpiebilst, ka pērnā gada reitingā šis restorāns ieguva 2.vietu.

2.vieta Dānijas restorāns "Noma"

фото

Restorāns atrodas Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, tā šefpavārs ir Renē Redsepi. Neskatoties uz to, ka balsošana noslēdzās pirms skaļās februāra saindēšanās šajā restorānā, tas tomēr zaudēja līdera statusu, kuru ieņēma trīs gadus.

3.vieta Itālijas restorāns "Osteria Francescana"

фото

Modenā, Emilijas – Romanjas provincē esošo restorānu vada Massimo Boturi pērn tas reitingā ieņēma piekto vietu.

4.vietā Spānijas restorāns "Mugaritz"

фото

Basku zemē, Erentērijā esošo restorānu vada šefpavārs Andonijs Anduriza, slavenā Ferāna Adria skolnieks.

5.vietā Ņujorkas restorāns "Eleven Madison Park"

фото

Turpmākajās vietās ir Brazīlijas pilsētā Sanpaulu strādājošais restorāns "D.O.M.", Londonas "Dinner by Heston Blumenthal", vēl viens Basku zemes restorāns "Arzak", Vīnes restorāns "Steirereck" un restorāns "VendômeBergisch", kas atrodas Gladbahas komūnā Reinas – Pflacas zemē Vācijā.

Jāpiebilst, ka žūrijas locekļiem nedrīkstēja būt nekādas saistības ar tiem, turklāt pēdējo astoņpadsmit mēnešu laikā tiem bija jābūt apmeklētiem.

Foto: no vietnēm eater.com, style-fashion.name, pasticceriainternazionale.it, therestaurantseeker.com, lawandfood.blogspot.com, lawandfood.blogspot.com, culinary-treats.blogspot.com


Написать комментарий