Līksnas pagastā ieviesīs brīvprātīgo darba vienotu sistēmu

foto: nekrize.lv
foto: nekrize.lv

Līksnas pagasta pārvaldes Kultūras nama vadītāja Sanita Pinupe paziņoja portālam Gorod.lv, ka Līksnas pagastā izstrādāja direktīvas, kas nosaka jauniešu brīvprātīgā darba veikšanu.

Līksnas pagastā par brīvprātīgo var kļūt jaunietis no 13 līdz 25 gadiem. Jauniešiem, kuri ir nepilngadīgi, jābūt vecāku atļaujai rakstveida formā.  Savukārt  jauniešu brīvprātīgo darbu koordinēs Līksnas pagasta pārvalde.

Pēc S.Pinupes vārdiem, brīvprātīgo palīdzība var tikt īstenota Līksnas pagasta pārvaldes Kultūras namā (kontaktpersona – Sanita Pinupe), Līksnas pagasta bibliotēkā (jāgriežas pie Lienes Dzalbes), Daugavpils novada Sociālajā dienestā (sociālā darbiniece Elvīra Vološena), var griezties arī pie sporta pasākumu rīkotāja Alda Rokjāna, jaunatnes lietu speciālistes Kristīnes Cirses, Līksnas baznīcas mācītāja Jāņa Smirnova un citās Līksnas pagasta organizācijās.

Jāatzīmē, ka pēc brīvprātīgā darba veikšanas jaunieši saņems dažāda līmeņa apliecinošo dokumentu, atkarībā no nostrādāto stundu skaita – bronzas (ne mazāk par 50 stundām), sudraba (ne mazāk par 100 stundām) un zelta (150 brīvprātīgā darba stundas).

S.Pinupe atzīmēja, ka pateicoties šai sistēmai, Līksnas pagastā tiks ieviesta brīvprātīgo darba vienota sistēma.

Jāatzīmē, ka sīkāka informācija pieejama Līksnas pagasta pārvaldes mājas lapā www.liksna.lv vai pa tālr.65475550 (Sanita).

 


Написать комментарий