5 mīklas par seksu, uz kurām zinātnieki atraduši atbildes

foto: fullhdoboi.ru un Panther Media
foto: fullhdoboi.ru un Panther Media

Sekss pat vēl mūsdienās slēpj miljons neatbildētus jautājumus, un zinātnieki visā pasaulē cenšas rast uz tiem atbildes. Tāpēc ik gadu pasaulē tiek veikti aptuveni astoņdesmit pētījumi par seksu un seksualitāti.

фото

Vairāk emociju – biežāki orgasmi

Britu zinātnieki atklājuši, ka vairāk baudas no seksa gūst emocionāli bagātas sievietes. Pētnieki izanalizējuši vairāk kā divus tūkstošus sieviešu anketas, kurās viņām bija jāatbild uz divu veidu jautājumiem: pirmie bija par viņu seksuālo dzīvi, otrie – par emocionālo attīstību. Izrādījās, ka tās sievietes, kuras prata aprakstīt savas emocijas, biežāk izjūtot orgasmu. Andrea Barri, viens no pētniekiem, šo sakarību skaidroja tā: emocionālā attīstība ļauj sievietei līdzsvarot savas seksuālās vēlmes kopā ar partnera centieniem. Tāpat pētījuma autors profesors Tims Spektors ir pārliecināts, ka iegūtie dati var uzlabot daudzu sieviešu seksuālo dzīvi.

фото

Sievietes uzbudina dārgs apģērbs

Amerikāņu pētnieki Džons Tousends un Harijs Levijs nonākuši pie secinājuma, ka vīrieši, kas ģērbti dārgā apģērbā, biežāk izpelnās sieviešu uzmanību nekā tie, kas nēsā vienkāršas drēbes. Eksperimentā piedalījās vairāk kā tūkstotis sieviešu. Viņām tika rādītas fotogrāfijas, kurās bija redzami vieni un tie paši vīrieši, bet dažādos apģērbos: sākumā dārgā apģērbā, bet pēc tam vienkāršā (sporta kostīmā vai pārdevēja formā). Katru no tiem sievietēm bija jānovērtē pēc dotas vērtību skalas (kas bija formulētas kā „dotos ar šo puisi iedzert tasi kafijas”, „labprāt redzētu viņu savā gultā”, „vēlētos ar viņu apprecēties”). Ar lielu pārsvaru uzvarēja tie vīrieši, kas bija ģērbušies dārgā apģērbā. Pētnieki to saista ar to, ka sieviete neapzināti izvēlas tādu vīrieti, kas ir spējīgs nodrošināt viņu un viņas pēcnācējus. Skaidrs, ka sievietēm hot-dogu pārdevēji tādas asociācijas neizraisa.

фото

Vīriešiem ēdiens svarīgāks par seksu

Austrāļu zinātnieki nonākuši pie secinājuma, ka mūsdienās vīrietim ēdiens ir svarīgāks par seksu. Pētījumā piedalījās vairāk kā desmit tūkstoši vīriešu, kuri atbildēja uz jautājumiem par to, kas dara viņus gandarītus. Pirmajā vietā izrādījās ēdiens, otrajā – personīgie sasniegumi, trešajā – atpūta. Sekss neiekļuva pat desmit vīrietim nozīmīgāko lietu sarakstā. Uz tiešu jautājumu „kas jums patīk labāk – sekss vai ēdiens” viņi atbildēja ar grūtībām. Zinātnieki uzskata, ka tas skaidrojams ar Freida teoriju: „Iespējams, ka vīrieši neapzināti atgriežas bērnības atmiņās, asociējot sievieti ar māti, kas viņus baro”, - skaidro viens no eksperimenta pētniekiem.

фото

Smiekli – slepenais ierocis

Austriešu pētnieki izanalizējuši miljoniem sieviešu anketas un nonākuši pie secinājuma, ka par vispievilcīgāko īpašību pretējā dzimumā sievietes uzskata humora izjūtu. Tas nav par pārsteidzoši, jo smieklu laikā cilvēka organismā izstrādājas hormoni, kas izraisa prieka, komforta un siltuma sajūtu. Tāpat šie hormoni samazina sāpes, stimulē imunitāti un aizsargā no slimībām. Pētnieki uzskata, ka sievietes neapzināti meklē tādus vīriešus, kas ir spējīgi viņas sasmīdināt un tādējādi palīdzēt saglabāt labu veselību.

фото

Jo augstāks intelekts, jo sarežģītākas attiecības

Amerikāņu zinātnieki izpētījuši, ka sievietes ar augstu intelektu ar grūtībām atrod sev partnerus nopietnām attiecībām. Tāpat statistika pierādījusi, ka sievietes, kas nopelna vairāk par „vidēji”, šķiras biežāk, kā arī retāk dzemdē bērnus. Zinātnieki to skaidro ar to, ka veiksmīgas sievietes ir neiecietīgākas pret partnera trūkumiem. Pētījuma autors Roberts Holdens ir pārliecināts, ka intelektuāles pārāk daudz un bieži analizē savas attiecības, kas traucē viņām būt atklātām un sievišķīgām pret saviem vīriešiem.

 


Темы: , ,
Написать комментарий