No šodienas līdz vēlēšanām aizliegta politiskā reklāma televīzijā

foto: 2interiera.com
foto: 2interiera.com

No ceturtdienas, 2.maija, stājas spēkā papildu aģitācijas ierobežojumi, kas līdz pat pašvaldību vēlēšanām 1.jūnijā, aizliedz televīzijā demonstrēt apmaksātas politiskās reklāmas. Priekšvēlēšanu aģitācijas periods sākās jau 2.februārī, taču mēnesi pirms vēlēšanām noteikti vēl papildu ierobežojumi.

Gaidāmās pašvaldību vēlēšanas būs pirmās, mēnesi pirms kurām televīzijā nebūs redzama politiskā reklāma. 2012.gada novembrī pieņemtie Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma grozījumi nosaka, ka 30 dienas pirms vēlēšanām TV programmās un raidījumos nedrīkst izvietot politiskās aģitācijas materiālus.

Tāpat nav atļauta valsts un pašvaldību iestāžu un kapitālsabiedrību reklamēšana par samaksu, ja reklāma ir saturiski saistīta ar deputāta kandidāta, politisko partiju vai partiju apvienības atspoguļojumu vai kandidāta darbības atspoguļojumu.

Papildu ierobežojumi ir preses izdevumiem, kurus izdod valsts un pašvaldību institūcijas un kapitālsabiedrības. 30 dienu pirms vēlēšanām aizliegts ievietot intervijas ar deputātu kandidātiem, kā arī ievietot tādus rakstus, kuros norādīts, ka tajos pieminētā persona ir deputāta kandidāts.


Написать комментарий