Danske Bank audzējusi noguldījumu apjomus

foto: politiken.dk
foto: politiken.dk

Gada laikā Danske Bank Latvijā noguldījumu portfelis pieaudzis par 34%, marta beigās sasniedzot 139,6 miljonus latu, liecina bankas paziņojums.

Pirmajā ceturksnī Danske Bank Latvijā guvusi neto peļņu 183 tūkstošu latu apmērā. Peļņas apmērs pirms uzkrājumiem nedrošiem kredītiem veidoja 311 tūkstošus latu, kas ir par 102% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Bankas pamatdarbības ienākumi pieauga par 22%, galvenokārt stabilā tirdzniecības finansēšanas pakalpojumu apjoma pieauguma ietekmē, kā arī vairāku bankas nekustamā īpašuma objektu pārdošanas rezultātā. Pirmā ceturkšņa beigās Danske Bank bija izsniegusi garantijas 50,4 miljonu latu apmērā, kas ir par 238% vairāk nekā gadu iepriekš. Tīrie komisijas ienākumi, kas gūti no tirdzniecības finansēšanas pakalpojumiem šajā periodā ir divkāršojušies.

Bankas izmaksas pieauga par 9% un to ietekmēja lielākas nekustamā īpašuma uzturēšanas izmaksas, kā arī neliels administratīvo izmaksu pieaugums. Banka aizvadītā ceturkšņa laikā daļēji atjaunoja tās tehnisko nodrošinājumu.

Bankas kopējais kredītportfelis samazinājies par 1%, privātpersonām izsniegto kredītu amortizēšanās dēļ. Pirmajā ceturksnī kopējais bankas biznesa klientiem izsniegto kredītu apjoms palielinājies par 13%, sasniedzot 70,6 miljonus latu. Jaunu uzņēmumiem izsniegto kredītu apjoms aizvadītajā ceturksnī sasniedza 19 miljonus latu.

Banka lēš, ka eiro ieviešanas projekta izmaksas pārsniegs 300 tūkstošus eiro.


Написать комментарий