Arī LTV svētdienās būs TV šovs ar balsošanu

foto:  kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Svētdien, 5. maijā, Latvijas Televīzijas 1.kanālā sāksies šovs "Lai top!", kas ar 20 slavenību starpniecību sniegs priekšstatu par gatavošanos XXV Vispārējiem latviešu dziesmu un XV Deju svētkiem. Beidzot atklāti arī pašu slavenību vārdi, raksta "kasjauns.lv".

Raidījums, ko vadīs Eva Ikstena-Strapcāne un Renārs Zeltiņš, izdzīvos pirmssvētku emocijas kopā ar svētku dalībniekiem - amatierkolektīviem un sabiedrībā populāriem cilvēkiem.

Otrdien Latvijas Televīzijas atjaunotajā 6.studijā notika raidījuma "Lai top!" pirmais ieraksts, kurā piedalījās 20 svētku kolektīvu un 20 slavenību.

Šova uzdevums ir pavisam vienkāršs – katrs kolektīvs savā lokā uzņēma vienu slavenību, kuru turpmāk apmācīs "arodā" jeb priekšnesumā.

Kā zināms, svētki nesastāv tikai no dziesmām un dejām, tajos baudām arī pūtēju orķestru un teātru kolektīvu priekšnesumus. Tāpēc spektrs, kādā izpaudīsies slavenības, ir visai plašs.

Un beidzot atklāts arī tas, kas viņi būs! Pirmajā "Lai top!" raidījumā 5. maijā (pulksten 21.45) piedalīsies visi turpmāko svētdienu viesi – dziedātāji Emīls Balcers un Andris Baltacis, spēkavīrs Raimonds Bergmanis, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars, gastroenterologs Anatolijs Danilāns, televīzijas žurnālisti Dāvis Ernštreits un Jānis Geste, plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis, rakstniece Nora Ikstena, politologs Ivars Ījabs, aktrise Sigita Jevgļevska, režisors un aktieris Varis Klausītājs, izdevēja Santa Anča, dziedātāja Olga Rajecka, olimpiskās bronzas medaļas ieguvējs kamaniņbraukšanā Mārtiņš Rubenis, raidījuma "Ziemeļu puse" vadītāja Marta Selecka, dziedātājs Žoržs Siksna, uzņēmēja, pedagoģe un dziedātāja Laine Ligere-Stengrevica, bijusī Valsts Kontroles vadītāja Ingūna Sudraba un autosportiste Karlīne Štāla.

Viņi turpmāk būs līdzās kolektīvu ikdienā, gatavojoties svētkiem, izdzīvos prieku, pārvarot šķēršļus mēģinājumos, pacilājošo satraukumu pirms uzstāšanās un gandarījumu priekšnesumu laikā.

Dejošanas prasmes viesdalībnieki apgūs, gatavojoties svētkiem ar Ozolnieku senioru deju kopu "Ozolnieki", deju ansambli "Pērle", kā arī deju grupām "Vektors" un "Rotaļa XO".

Raidījumos uzstāsies arī Rīgas Biznesa skolas jauktais koris, vīru koris "Frachori", Ikšķiles jauniešu koris "Soare", vīru kopa "Vilki" un Ventspils jauktais koris "Kaiva".

Par muzikāliem un atraktīviem priekšnesumiem rūpēsies Rīgas Tehniskās universitātes pūtēju orķestris "Spo", Ogres pūtēju orķestris "Horizonts", Jelgavas novada orķestris "Zelmeri", Latvijas Universitātes pūtēju orķestris, kā arī Liepājas folkloras kopa "Atštaukas", mūzikas kapela "Hāgenskalna muzikanti" un jauniešu folkloras kopā "Kokle".

Aktieriskās dotības dažādu jomu pārstāvji attīstīs Ādolfa Alunāna Jelgavas teātrī, Liepājas Metalurgu tautas teātrī, Latvijas Kultūras koledžas Studentu teātrī un Baltinavas dramatiskajā kolektīvā "Palādas".

Dalībnieku sniegumu izvērtēs trīs eksperti no Dziesmu un Deju svētku kustības, bet katra raidījuma sirsnīgāko priekšnesumu noteiks skatītāju balsojums. Pirmais būs iepazīšanās raidījums, bet nākamjos varēsim sekot līdzi, kā mūsu slavenībām sokas mēģinājumu procesā un priekšnesuma laikā televīzijas tiešraidē. Katru svētdienu iepazīsimies ar piecu kolektīvu sniegumu.


Написать комментарий