Lielbritānijā atcels pabalstu izmaksāšanu invalīdiem

foto: i-g-t.org
foto: i-g-t.org

Lielbritānijā veiktās sociālās politikas reformas paredz pabalstu atcelšanu invalīdiem.

Sociālās politikas mērķis ir samazināt izmaksājamo pabalstu daudzumu, ziņo portāls briansk.ru.

Tiks veiktas speciālās pārbaudes, to mērķis būs samazināt invalīdu skaitu, kuri pretendēs uz pabalsta saņemšanu. Pašlaik pabalsts sastāv no divām daļām: pamatdaļa (77 mārciņas nedēļā) un mobilitātes nodrošināšana (līdz 54 mārciņām nedēļā).

Lielbritānijas valdība jau sen ir ieplānojusi veikt reformas sociālajā politikā. „Visa nauda, ko ikdienā patērē Lielbritānijas valdība, no trim mārciņām viena mārciņa aiziet uz sociālās politikas darbības nodrošināšanu. Pasaulē pastāv sīva konkurence, tāpēc palīdzības sniegšana nav svarīgākais cilvēku uzdevums – mums ir nepieciešama sociālās politikas programma, kuru mēs spējam apmaksāt,” atzīmēja Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons.

Pārejas procesā no vecās sistēmas uz jauno klīnikas pārbaudīs visus invalīdus, kuri pretendēs uz pabalsta saņemšanu, kritēriji būs daudz stingrāki, valsts iedzīvotājus jaunizveidotās sociālās programmas noteikumi satrauc.

„Invalīdi ir viegli aizvainojami, tie nerīko kopsapulces, tiem nav politisko  organizāciju. Man ir nepatīkami dzīvot tādā sabiedrībā, kur tiek ierobežotas invalīdu tiesības. Manuprāt, tādā veidā cenšas likvidēt sabiedrības labklājību un līdzjūtību,” paziņoja viens no Lielbritānijas iedzīvotājiem.

Nesen veiktajā aptaujā katrs piektais ārsts paziņoja, ka pašnāvību skaits invalīdu vidū palielinās. Cilvēki vēlas izdarīt pašnāvību, jo tiem nav pārliecības rītdienā un viņus uztrauc jaunās programmas atlases kritēriji.


Написать комментарий