Latgales vēstniecības GORS atklāšana un biļešu tirdzniecība

foto: S.Aizupietes foto
foto: S.Aizupietes foto

Tuvojoties vasaras ziedēšanai, Latgales vēstniecība GORS jeb Austrumlatvijas koncertzāle Rēzeknē gatavojas ražīgam darba cēlienam, lai līdz ar Vasarsvētkiem piedāvātu plašu atklāšanas pasākumu klāstu – gan profesionālās mākslas un populārās mūzikas koncertus, gan kino demonstrēšanu un mākslas darbu izstādes.

Pilna atklāšanas svētku programma tiks izziņota 2. maijā, savukārt biļetes uz Latgales vēstniecības GORS pasākumiem no 3. maija varēs iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

29. un 30. maijā ar Atklāšanas koncertu divās daļās durvis vaļā vērs Latgales vēstniecība GORS. Koncerta pirmajā daļā skanēs dziesmu spēle „Ķēniņmeita. Latgales pasaka”. Koncerta pirmās daļas galvenais uzdevums ir atklāt Latgales ļaužu sapņus un cerības, atspoguļot savdabīgo, dažādu nāciju ietekmēto Latgales folkloras bagātību, šīs puses mūziķu, dejotāju un spēlētāju prasmes. Savukārt koncerta otrajai daļai būs jāatklāj akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanriskos un stilistiskos spektros: koncertflīģeļu „Steinway&Sons”, kora, ērģeļu un simfoniskā orķestra skanējums. Koncerta otrajā daļā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris (diriģents Atvars Lakstīgala), ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Vestards Šimkus, solisti Krišjānis Norvelis un Guntra Kuzmina, dziedātāji no Rēzeknes, Daugavpils un Cēsu koriem, kā arī citi mākslinieki.

Latgales vēstniecības GORS māja tiks iesvētīta un ieskandināta jau 19. maijā, Vasarsvētkos, ko Kristīgajā kalendārā dēvē arī par Svētā Gara dienu. Šai dienā ar mājas sapošanu un rotāšanu tiek svinēta ne tikai dabas, bet arī cilvēka garīgā atdzimšana, kam par godu skanēs Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Latgales vēstniecības GORS simfoniskā orķestra koncerts. Vasarsvētkos tiks ieskandināti Latgales vēstniecības GORS koncertflīģeļi „Steinway&Sons”.

No 20. līdz 25. maijam Latgales vēstniecībā GORS norisināsies pirmā Latgales filmu nedēļa, kuras laikā tiks demonstrētas profesionālās spēlfilmas, dokumentālās filmas, amatierfilmas, kā arī pašas jaunākās filmas par Latgali un tās cilvēkiem. Latgales filmu nedēļas laikā tiks izrādītas vairākas Edgara Blinova filmas, Kristīnes Želves dokumentālā filma „Fedja”, vairākas Herca Franka filmas, Voldemāra Ivdra dokumentālās filmas „Laika i myuža roksti” un „Izdzeivuot pīdereibu. Dzeive gleznuos”, Jāņa Ozoliņa-Ozola dokumentālā filma „Myužeigais kalinders, kā arī citi kino darbi. Latgales filmu nedēļas laikā pirmizrādi piedzīvos Ilzes Kungas-Melgailes dokumentālā filma „Brāļi Varslavāni”.

Latgales vēstniecības GORS atklāšanas pasākumi turpināsies arī 1. un 2. jūnijā, bet par tiem plašāk vēstīsim 2. jūnijā. Biļetes uz Latgales vēstniecības GORS pasākumiem no 3. maija varēs iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā (Rēzeknē tā atrodas Mūzikas instrumentu veikalā Atbrīvošanas alejā 71), kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.


Написать комментарий